Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negocieri între opoziție și Klaus Iohannis: președintele se implică în jocul din Parlament

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis presa

Președintele USR Dan Barna a declarat, joi la Parlament, că a discutat în urmă cu câteva zile cu șeful statului Klaus Iohannis despre moțiunea de cenzură și despre actualul cotext politic.

Citeste si Scandalul din Camera Deputaților, ecou în Senat: Voi propune revocarea vicepreședintelui PNL și secretarului USR, dacă asta e logica USR

"Avem un dialog cu preşedintele, despre acestă solicitare nu am discutat înainte , este o propunere în care credem foarte mult, Avem un dialog cu Preşedinţia. Pe situaţia actuală, pe perspectivele unei moţiuni de cenzură, elelmentele fireşti de discutat în momentul de faţă. Acum o perioadă, câteva zile în urmă. Am discutat contextul politic, mai mult nu o să vă spun acum", a afirmat Dan Barna, joi la Parlament.

Întrebat cât de des se consultă cu președintele Klaus Iohannis, liderul USR a răspuns: "Prefer să nu răspund la această întrebare. Din când în când".

Chestionat dacă se va consulta cu șeful statului cu privire la înlocuitorul Vioricăi Dăncilă la șefia Executivului, Barna a replicat: "După cum ştiţi structura constiţuţională, lucrurile sunt invers. Președintele propune premier și are consultări cu partidele şi USR a fost de fiecare dată prezent a consultări exprimând poziţia noastră".

De asemenea, întrebat cine a inițiat acest consultări, dacă a fost chemat de Iohannis sau dacă a solicitat el o întrevedere, liderul USR a spus: "În general, se întâmplă într-o direcţie sau alta nu avem un tipar pe treaba asta. stăm de vorbă din când in când. Avem un dialog cu preşedintele, despre acestă solicitare nu am discutat înainte, este o propunere în care credem foarte mult. Avem un dialog cu Preşedinţia".

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, întrebat dacă mai susține o moțiune de cenzură în momentul de față, că nu el trebuie să o susțină "Opoziția trebuie să susțină o moțiune de cenzură și sper să o facă".

Partidele de Opoziție au anunțat că în următoarea perioadă, până la încheierea sesiunii parlamentare, vor depune o moțiune de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă, în momentul de față aflându-se în negocieri pentru susținerea la vot a moțiunii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.