Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu cât cresc ratele românilor după majorarea dobânzii de referinţă

www.agerpres.ro
bani, scădere, indicator

Veştile proaste continuă pentru românii cu credite. Valoarea ROBOR creşte aproape zi de zi, iar ieri, BNR a anunţat că va majora dobânda de referinţă. Practic, acest lucru se va traduce printr-o creştere a dobânzii plătite de românii cu credite. Concret, în lumina noilor majorări, rata pentru un credit pentru Prima Casă contractat pentru 30 de ani va creşte cu 200 de lei.

„Noi țintim acel indice al inflației. A acționat și în alte țări, la noi necazul este că s-au suprapus multe lucruri. Au fost amânări la electrictate la gaze, corecțiile probabil că trebuiau făcute mai devreme. În urmă cu 28 de ani când am preluat acest post și mi s-a spus de către un economist american: Din când în când domnule guvernator să vă duceti prin piață, pentru că așa veți face deosebirea între ce arată statistica și ce percepe populația”, a declarat Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.

Pentru cunoscătorii mecanismelor economice, decizia Băncii Centrale nu este o surpriză.

„Este o urmare firească având în vedere creșterea ratei inflației până la 5 la sută și perspectivele de menținere a acesteia în această zonă, cel puțin până la jumătatea anului precum și că ratele ROBOR au urcat deja în piață la 2,5, deci practic e doar o egalizare cu piața”, explică Melania Hancila, director executiv al Asociației Societatilor Financiare, conform Digi 24.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.