Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu cine s-a întâlnit Alina Gorghiu în SUA?

gorghiu mihalache helvig

Alina Gorghiu, co-președinte PNL, a avut la Washington mai multe întâlni cu oficialități ale statului american.

gorghiu congrConform declarațiilor postate pe pagina sa de Facebook, cele mai importante întâlniri par să fi vizat parlamentari republicani implicați în conturarea politicii externe a Statelor Unite. Gorghiu îi menționează în acest sens pe senatorii Roger Wicker și Tom Cotton (Comisia pentru Serviciile Armate) și pe congresmanii Christopher Smith (Comisia de Politică Externă), Jim Bridenstine (Comisia pentru Serviciile Armate) și Daniel Webster (Comisia pentru Transport și Infrastructură). În opinia co-președintelui PNL, aceștia susțin „o politică externă americană care e implicată, care urmărește întărirea relațiilor cu aliații din NATO și care își propune să combată activ amenințările de securitate pentru partenerii SUA din estul Europei”.

În postarea pe Facebook ocazionată de întâlnirea cu aceștia, Alina Goghiu a salutat și decizia SUA privind creșterea de 4 ori a bugetului pentru 2017 dedicat Inițiativei de Reasigurare Europeană.

Citiți și: România salută decizia SUA de a da de 4 ori mai mulți bani pentru armament în estul Europei

gorghiu rumsfelAlina Gorghiu s-a întâlnit și cu Jackie Walorski, membră a Camerei Reprezentanților (echivalentul Camerei Deputaților), dar și cu Donald Rumsfeld, secretar al Apărării sub mai mulți președinți republicani și membru al Congresului Statelor Unite.

Gorghiu a declarat că Rumsfeld este „un prieten vechi al României, aderarea țării noastre la NATO petrecându-se în timpul ultimului său mandat de Secretar al Apărării”.

Dan Mihalache a discutat în SUA despre ridicarea vizelor pentru români

gorghiu mihalache helvigLa întâlnirea dintre Gorghiu și Walorski, conform pozelor postate pe Facebook, au mai participat și Dan Mihalache, șeful cancelariei prezidențiale.

Dan Mihalache a declarat pe Facebook că întâlnirile sale au vizat și ridicarea vizelor de călătorie pentru cetățenii români.

"M-am întâlnit astăzi, la Congres, cu doi prieteni ai României: Jackie Walorski, membru al Comitetului pentru Forţe Armate din Camera Reprezentanţilor şi Mike Rogers, preşedinte al Sub-comitetului pentru Forţe Strategice din cadrul Comitetului pentru Forţe Armate al Camerei Reprezentanţilor. (...)

Am abordat cu ei problematica privind includerea României în programul Visa Waiver şi le-am mulţumit pentru eforturile depuse în cadrul legislativului american pentru realizarea acestui obiectiv legitim al României. Chiar dacă actualul context este complicat din cauza crizei refugiaţilor, contăm în continuare pe sprijinul lor!”, a declarat Mihalache pe contul său Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.