Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu gândul la Rusia, Igor Dodon acuză implicarea americanilor în alegerile anticipate din Republica Moldova

Deschide.md
Igor Dodon

Fostul președinte al Republicii Moldova și liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, acuză "amestecul ambasadorilor occidentali" în alegerile din Republica Moldova. scrie știri.md

Comentând declaraţiile Ministerului de Externe rus în această privinţă, el a spus că "recent a existat o activitate excesivă a unor ambasadori occidentali".

"Nu vreau să vorbesc despre amestec, dar nu poţi să o denumeşti altfel. În cursul săptămânii, ambasadorul SUA (Dereck Hogan - "I.") a avut întâlniri cu membrii CEC, cu directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate etc.

Ce s-ar întâmpla în Statele Unite dacă astfel de întâlniri ar fi fost organizate de către ambasadorul Rusiei sau ambasadorul Chinei?! Sau chiar în România vecină.

Dar la noi e linişte. Prin urmare, ceilalţi parteneri noştri au emis, de asemenea, o declaraţie pentru a clarifica faptul că şi ei urmăresc situaţia", a spus Dodon.

El a menţionat că nu a existat niciodată aşa ceva în 10 ani.

"Sunt în politică din 2009. Au fost alegeri parlamentare, prezidenţiale, de multe ori au fost alegeri locale. Nu-mi amintesc un astfel de amestec grosolan. Despre ce vorbeşte acest lucru? Aceasta înseamnă că miza este foarte mare", a spus liderul PSRM.

În opinia sa, ambasadorii occidentali "vor să controleze autorităţile statului, aşa cum controlează acum administraţia prezidenţială".

"În administraţia prezidenţială, deciziile nu sunt luate de către cetăţenii moldoveni, ci de consilieri străini. Ei primesc salarii din diferite fonduri occidentale.

Ce fel de stat suntem?! Acesta nu este un stat, ci o republică bananieră. Mai întâi raportează acolo unde este necesar, apoi iau decizii. Şi vor ca aceeaşi situaţie să fie şi în alte organisme guvernamentale", a spus Dodon.

Chiar înainte de începerea campaniei electorale, socialiştii au plasat sute de panouri publicitare în toată ţara care conţin lozinca "Nu conducerii externe".

Dodon cel mai des dintre toţi politicienii moldoveni se întâlneşte cu ambasadorul SUA. În urmă cu o lună, el explica acest lucru prin faptul că ambasadorul este interesat de situaţie, deoarece "Dereck Hogan este cel mai bun ambasador al SUA în toţi anii de independenţă a Moldovei".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.