Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cuțitul le-a ajuns la os - Viorica Dăncilă, amenințată cu proteste: 'Solicităm o întâlnire pentru rezolvarea urgentă a acestei probleme'

Reprezentanții sindicaliștilor din penitenciare spun că au solicitat o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă pentru a rezolva problema salariilor și, în cazul în care nu le va fi acceptată invitația, vor relua protestele și vor cere în instanță obligarea ANP la plata orelor suplimentare restante.

„Având în vedere că bugetul aprobat pentru Administrația Națională a Penitenciarelor pentru anul 2019 nu asigură resursele necesare plății drepturilor de natură salarială pentru angajații din sistemul penitenciar, pe fondul lipsei unor soluții viabile la nivelul Ministerului Justiției, azi, 29 martie 2019, am solicitat o întâlnire cu prim-ministrul Vasilica-Viorica Dăncilă pentru rezolvarea urgentă a acestei probleme. Precizăm că, în contextul înghețării salariilor prin OUG 114/2018, din lipsa alocațiilor bugetare conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) ne-a informat în data de 19 martie 2019 că doar 83% din fondul de salarii este asigurat și că, în plus, instituția nu poate asigura plata orelor suplimentare, actualizarea drepturilor de hrană și echipament, decontul cheltuielilor pentru servicii turistice și angajarea promoțiilor de absolvenți”, se arată într-o precizare a liderului Federației Sindicatelor din Administratia Natională a Penitenciarelor (FSANP), Sorin Dumitrașcu, transmisă printr-un comunuicat.

Vești bune pentru transportatori - După o serie de proteste, Dăncilă a luat decizia: Guvernul va adopta Ordonanța de Urgență

Potrivit acestuia, în situația în care prim-ministrul Dăncilă nu va da curs solicitării, angajații vor relua protestele.

„Ne vedem nevoiți ca, în perioada următoare, să reluăm acțiunile de protest și să solicităm instanțelor de judecată obligarea Administrației Naționale a Penitenciarelor la plata orelor suplimentare restante. În prealabil, vom refuza efectuarea de ore suplimentare pentru viitor, având în vedere că acestea nu pot fi nici recuperate și nici plătite, fapt ce va conduce la blocarea activității sistemului penitenciar. Avertizăm că, dacă Guvernul nu va dispune măsuri de soluționare rapidă a acestei situații negative - lipsă cronică de personal dar și a dotărilor și amenajărilor de siguranță necesare, angajații din penitenciare vor fi în postura de a nu putea să mai intre în serviciu”, mai arată liderul Federației.

Sorin Dumitrașcu mai atrage atenția că refuzul angajaților de a mai lucra va duce la blocarea activității penitenciarelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.