Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu o zi înainte de încheierea preliminariilor, 19 echipe au obținut calificarea la Campionatul European din 2020

www.by433.com
Euro 2020 logo

Elveția și Danemarca au obținut calificarea la Campionatul European din 2020, luni seara, după ce au încheiat pe primele două poziții în grupa D a preliminariilor. În total, 19 formații și-au asigurat prezența la turneul final până în prezent, potrivit Mediafax.

Elveția s-a impus la scor în Gibraltar, luni seara, în ultima rundă a grupei, scor 6-1. Itten (10', 84'), Vargas (50'), Fassnacht (57') , Benito (75') și Xhaka (84') au punctat pentru oaspeți, în timp ce golul gazdelor a venit de la Styche, în minutul 74. În urma acestui succes, Elveția a câștigat grupa D, având 17 puncte acumulate în cele opt partide disputate.

Un meci mai dramatic a avut loc la Dublin, între Irlanda și Danemarca, scor 1-1. Gazdele aveau nevoie de o victorie pentru a se califica la EURO 2020, în timp ce nordicii se mulțumeam și cu un egal. Braithwaite a deschis scorul pentru oaspeți în minutul 73, însă irlandezii au sperat până în ultima clipă, după ce Doherty a egalat cu cinci minute înaintea încheierii timpului regulamentar.

Clasamentul final al grupei D:

Vezi și: Marcel Vela, START la curățenie! Doi grei din Poliție, EXECUTAȚI dintr-O LOVITURĂ! Schimbări de trupe la vârful MAI

1. Elveția - 17p
2. Danemarca - 16p
3. Irlanda - 13p
4. Georgia - 8p
5. Gibraltar - 0p

Cu o zi rămasă înainte de încheierea preliminariilor, 19 echipe au obținut calificarea la Campionatul European din 2020: Austria, Belgia, Croația, Cehia, Danemarca, Anglia, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, Rusia, Spania, Suedia, Elveția, Turcia și Ucraina.

Marți va fi stabilită ultima națională califiată directă la EURO 2020. Aceasta va proveni din grupa E, unde Ungaria, Țara Galilor și Slovacia luptă pentru locul secund. Galezii și maghiari se vor întâlni în meci direct, la Cardiff, de la ora 21:45, în timp ce Slovacia va evolua contra celor din Azerbaijan.

24 de echipe vor lua parte la EURO 2020. Pe lângă cele 20 provenite din preliminariile clasice, alte patru vor obține calificarea din barajul Ligii Națiunilor, la care va participa și România. Tragerea la sorți pentru baraj va avea loc vineri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.