Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu pași repezi spre MODELUL pdl-ist. Ce i-a ANUNȚAT Turcan pe `rebelii` din partid

sut afara excludere

Partidul Național Liberal nu și-a revenit din pumni după pierderea mai mult decât rușinoasă a alegerilor parlamentare. În continuare partidul acționează incoerent fapt care denotă haosul care domnește în partid. El a luat forme și mai hidoase după ce a început și lupta pentru putere, iar implicațiile lovesc și în ne-liberali. Acțiunile sunt decise pe picior, la stilul smuls și asta se observă cu ochiul liber în declarațiile și poziționările liderilor PNL.

Vezi și: Se apropie EXECUȚIA sifoanelor DNA

Totul pe fondul declanșării unui război total între diferitele facțiuni din interiorul partidului care nu ezită să folosească arme de tot felul pentru a se poziționa cât mai dur față de majoritatea PSD-ALDE. Așa s-a ajuns la acțiuni de genul atacului legilor de abilitare de a emite ordonanțe la Curtea Constituțională - unii liberali susțin că e o prostie să faci așa ceva, în timp ce alții susțin că bătălia trebuie dusă cu orice arme pentru a nu lasă impresia unei coabitări cu dușmanul și a da astfel posibilitatea PMP și USR să se afirme.

Numai că pentru o opoziție puternică la majoritatea care face legea în Parlament e nevoie și de o oarecare coerență în discurs și acțiuni.

Surse la vârful PNL ne-au relatat o întâlnire de săptămâna trecută în care a avut loc o confruntare directă între actualul și fostul șef al PNL. Președintele interimar, Raluca Turcan, le-a reproșat parlamentarilor și în general conducerii partidului că se acționează prea dezlânat și că de multe ori comunicatorii partidului își susțin propriile păreri și nu acționează conform cu direcția partidului și a amenințat că se va merge până la excluderi dacă nu se înțelege că e nevoie de disciplină.

Vezi și: `Proiectul amnistiei ar trebui discutat cu seriozitate`

Replica a venit imediat, susțin surse participante la întâlnire, din partea Alinei Gorghiu care spus că pe timpul cât ea a asigurat conducerea partidului nu au existat excluderi pentru așa ceva.

La noi la PDL cine nu respecta ceea ce s-a decis în BPN era exclus!”, a tunat răspunsul Ralucăi Turcan, arătând că s-a trecut la PNL în noua epocă care nu are nici o legătură cu trecutul PNL așa cum este este el cunoscut după 1989. Strategia actualei conduceri este aceea a unui blocaj total - gherilă parlamentară și afirmarea PNL ca principal opozant la PSD-ALDE.

Vezi și: Cristoiu o desfiinţează pe Mădălina Dobrovolschi:'A venit în pijama, e ANALFABETĂ,să fie DATĂ AFARĂ'

Deocamdată partidul este disputat de cel puțin 4 grupări, două de fiecare facțiune - fost PNL și fost PDL, cu mențiunea că două sunt formate doar pentru negocieri de putere ulterioară și pentru că ar fi și avut șansa reală să câștige la congres. În fostul PDL este tabăra Ralucăi Turcan care deși a susținut că nu va candida la congres... este tot mai aproape să anunțe că ar vrea să continue impinsă de unii din baronii oranj, este tabăra lui Gheorghe Falcă care și-ar dori o revenire în forță după ”palmele” din campania electorală, iar în fostul PNL este tabăra care îl sprijină pe Ilie Bolojan, fostul secretar general al PNL și primar al Municipiului Oradea, dar și tabăra din jurul lui Cristian Bușoi. Mai sunt și alți poli de interes care vor face din bătălia pentru șefia PNL un spectacol interesant.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.