Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu 'penalul cu proastă reputație în pat'! Execuțiile continuă fără jenă în USR: Liderul consilierilor locali din Iași a fost exclus

sut afara excludere

Liderul grupului consilierilor USR din Consiliul Local Municipal, Răzvan Timofciuc, a fost exclus din partid, în urma unei decizii luate în Biroul Judeţean.

"În urma evaluării realizate la nivel intern, în conformitate cu regulile, procedurile şi statutul USR, Biroul Judeţean al USR Iaşi a decis să-l excludă din partid pe domnul Răzvan Timofciuc. Această hotărâre a fost luată în lumina acţiunilor sale recente, a poziţionărilor publice neadecvate din ultimul an, referitoare la USR Iaşi şi colegii săi, a problemelor de integritate cu care se confruntă dumnealui, dar şi a proastei reputaţii pe care a insistat să o pricinuiască în ultimele zile", se menţionează într-un comunicat remis presei, vineri, de USR Iaşi.

Aceeaşi sursă menţionează că în trecut Răzvan Timofciuc a avut şi probleme de integritate.

"Este important să subliniem faptul că Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că domnul Răzvan Timofciuc a săvârşit un conflict de interese în exercitarea mandatului de consilier local, prin votul dat în favoarea desemnării soţiei sale în Consiliul de Administraţie al unei unităţi de învăţământ. Această decizie a fost confirmată şi rămasă definitivă prin pronunţarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), iar Răzvan Timofciuc nu va mai putea fi ales sau numit într-o funcţie publică sau de demnitate publică pentru o perioada de 3 ani de la încheierea mandatului de consilier local. În lumina acestor probleme de integritate, confirmate inclusiv de ÎCCJ, Biroul Judeţean al USR Iaşi, potrivit statutului, avea temeiul necesar pentru excluderea domnului Răzvan Timofciuc, însă nu a acţionat în acest sens", se precizează în documentul de presă.

Mai mult de atât, se menţionează în comunicatul de presă, luările de poziţie publice ale lui Răzvan Timofciuc din ultimul an au fost de natură să prejudicieze interesele legitime ale USR şi ale membrilor săi. De asemenea, acuzaţiile aduse de Timofciuc la adresa conducerii USR Iaşi sunt catalogate a fi "cel puţin stranii, în condiţiile în care deţinea calitatea de vicepreşedinte al filialei municipale Iaşi".

"Deşi domnul Răzvan Timofciuc a clamat în spaţiul public că a epuizat căile interne de comunicare avute la nivel de conducere a partidului, în realitate, nu a fost identificată nicio sesizare adresată de domnia sa, nici verbal, nici în scris către forul de conducere sau, în particular, către preşedintele filialei. Toate aceste stări de fapt evidenţiază că, în ciuda acuzaţiilor formulate, domnul Răzvan Timofciuc a beneficiat de toleranţă şi nu a existat nicio intenţie de excludere din partid", se menţionează în documentul de presă.

În acelaşi comunicat de presă USR Iaşi menţionează că această decizie, deşi dificilă, este esenţială pentru menţinerea integrităţii şi credibilităţii filialei ieşene a formaţiunii politice.

"Fostul nostru coleg a beneficiat în realitate de tot suportul USR Iaşi, începând cu nominalizarea sa direct pe listele oficiale pentru Consiliul Local Iaşi, pe un loc eligibil, după procedura de selecţie internă, tot printr-o decizie derogatorie a Biroului Judeţean, în anul 2020. Nu putem avea abordări derogatorii nesfârşite de la statut, pentru o singură persoană, indiferent cine este acea persoană. Ne asumăm cu fermitate angajamentul luat în faţa ieşenilor de a-i asigura că asemenea situaţii nu vor afecta în niciun fel capacitatea noastră de a servi cu responsabilitate şi devotament comunitatea. Suntem determinaţi să menţinem un standard înalt de integritate şi continuăm să lucrăm pentru binele comunităţii, aducând în rândul acesteia stabilitate, linişte şi unitate", precizează USR Iaşi prin intermediul comunicatului de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.