Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu peste 11.000 de angajați, șeful STB vorbește despre disponibilizări: 'Dacă păstrăm traseele, o să păstrăm şi angajaţii'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam RATB și wi-fi

Directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti (STB), Adrian Criţ, a anunţat vineri că nu vor fi desfiinţate linii de transport, iar acest lucru va permite păstrarea tuturor angajaţilor, însă unele trasee vor fi eficientizate, astfel încât unele mijloace de transport să nu mai circule goale.

"Nu desfiinţăm linii de transport, eficientizăm trasee, poate reducem kilometri şi acolo, atunci când cererea de transport ne spune că nu trebuie să avem mijloace de transport care să circule goale. Drept urmare, dacă păstrăm traseele, o să păstrăm şi angajaţii, avem unde să-i utilizăm. Angajaţii noştri, în momentul de faţă, nu pot satisface programul de transport. Pot să vă spun că avem mai puţin şomeri decât ceea ce trebuie să prestăm în momentul de faţă pentru Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Transport Bucureşti-Ilfov (ADITBI)", a spus Criţ.

Citește și: STB propune un tarif de 3 lei pe oră pe mijloacele de transport în comun şi abonamente anuale de 500 de lei

El a fost întrebat dacă vor fi desfiinţate linii de transport şi va exista o reducere de personal în condiţiile în care subvenţia obţinută de la Primărie pentru acest an este mai mică cu 100 de milioane de lei, respectiv de un miliard de lei, scrie agerpres.ro.

În ceea ce priveşte reorganizarea instituţiei, şeful STB a precizat că de aproximativ două săptămâni este în vigoare o nouă organigramă, una "mai suplă", cu numai şapte directori, în loc de 15, care va aduce economii anuale de 40 de milioane de lei.

Citește și: STB introduce sistemul de monitorizare și dispecerizare a întregii flote (VIDEO)

"Dacă în urmă cu o lună instituţia se sprijinea pe 15 directori, începând de circa două săptămâni se bazează pe o organigramă mai suplă, în acest sens reducându-se numărul de directori la şapte, cu beneficii reale şi din punct de vedere al eficienţei manageriale şi al deciziilor pe care le transmitem mult mai rapid, dar şi al costurilor salariale. Prin această reorganizare avem o reducere de circa trei milioane de lei pe lună, ceea ce face ca într-un an să avem o reducere de aproape 40 de milioane de lei (...) Pot să vă spun că prin faptul că decizia pleacă piramidal de la directorul general înspre baza instituţiei relaţia este mai directă, mai aplicată şi decizia ajunge mult mai uşor la tot personalul. Acesta este avantajul major. Faptul că am redus numărul de directori, nu prin disponibilizări ci prin trecerea pe execuţie sau pe alte funcţii, ne ajută ca decizia managerială să ajungă mai repede la bază", a explicat directorul general al STB.

STB are în prezent 11.250 de angajaţi, 155 de linii de transport, iar lungimea reţelei de transport este de 471 de km de cale dublă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.