Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu peste 6.800 de morți, Italia are nevoie de o 'revoluție sanitară': 'E nevoie de 90 de milioane de măşti în fiecare lună'

smartreview
masti chirurgicale protectie

Italia a crescut numărul paturilor la terapie intensivă şi a sporit echiparea spitalelor, dar pentru a face faţă pandemiei de coronavirus are nevoie de o ''revoluţie sanitară'', a declarat marţi înaltul comisar italian însărcinat cu gestionarea acestei crize, Domenico Arcuri, consemnează AFP.

Numărul paturilor la terapie intensivă a crescut în toată Italia de la 5.343 la 8.370, iar cel pentru pneumologie şi boli infecţioase a crescut de la 6.625 la 26.169, dar ''avem nevoie de mai multe materiale, mai multe paturi, mai mult personal, trebuie să punem în practică o revoluţie a sistemului nostru sanitar'', a indicat responsabilul italian, în timp ce Italia avea luni aproape 64.000 de persoane confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus, dintre care peste 6.077 au murit, potrivit Agerpres.

Citește și: Italia închide benzinăriile: autostrăzile sunt primele vizate

Domenico Arcuri a estimat la circa 90 de milioane pe lună numărul măştilor sanitare de care Italia are nevoie, în condiţiile în care sectorul ei textil poate garanta furnizarea a circa 50 de milioane pe lună. Guvernul de la Roma mizează pe angrenarea mai multor companii pentru a produce măşti sanitare, astfel încât Italia ''să depindă cât mai puţin de importuri, de competiţia între ţări şi de războiul comercial în care ne-am afundat până la gât'', a mai spus oficialul citat.

Deocamdată, opt milioane de măşti FFP2-3 şi şase milioane de măşti chirurgicale vor sosi în fiecare săptămână din China începând din 29 martie şi Italia va achiziţiona astfel de materiale oriunde le va găsi, a asigurat Domenico Arcuri.

Cât despre aparatele pentru respiraţie asistată, Italia achiziţionează zilnic în medie 73 de bucăţi, număr care a crescut semnificativ, dar încă este insuficient.

Unul din aspectele care preocupă cel mai mult autorităţile italiene este saturarea secţiilor de terapie intensivă în zonele cele mai afectate de pandemie, precum Lombardia, care se află în pragul colapsului, 1.183 de persoane infectate cu coronavirus fiind internate la terapie intensivă în această regiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.