Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu porturile blocate de ruși, Ucraina impune restricții la exportul de cereale către România și pe calea ferată

tren cereale

Ucraina a impus restricţii temporare privind transporturile de cereale pe calea ferată către Republica Moldova şi România, din cauza numărului mare de vagoane de la punctele de trecere a frontierei, a anunţat, vineri, compania de consultanţă APK-Inform, citată de Reuters.

După ce Rusia a blocat porturile Ucrainei de la Marea Neagră, Kievul a fost nevoit să utilizeze calea ferată ca principală rută de transport pentru exportul de cereale. Un inconvenient este acumularea de vagoane la punctele de trecere a frontierei.

Anterior, Kievul a suspendat exporturile de cereale pe cale ferată către Polonia.

APK-Inform a precizat că restricţiile în direcţia României au început pe 4 mai, iar pe 5 mai au fost introduse restricţii în direcţia porturilor dunărene ale Republicii Moldova şi Ucrainei.

Ministerul ucrainean al Agriculturii a anunţat, joi, că exporturile de cereale s-au ridicat la 46 de milioane de tone în sezonul 2021/22 iulie-iunie, inclusiv 132.000 de tone până în prezent în luna mai.

Oficiali de rang înalt din domeniul agriculturii au declarat în luna aprilie că Ucraina a exportat până la 300.000 de tone de cereale în martie, iar APK-Inform a menţionat că Ucraina a exportat 923.000 de tone de cereale în aprilie.

Ucraina a exportat până la 6 milioane de tone de cereale cu o lună înainte ca Rusia să invadeze ţara, pe 24 februarie. De asemenea, până la momentul actual, Ucraina a exportat 38.99 milioane de tone în sezonul 2020/21.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.