Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu profiturile triplate pe 2022, furnizorii de energie au luat amenzi de numai 37 milioane de lei, de la ANRE

wikipedia
anre

În anul 2022, ANRE a primit și soluționat 39.001 reclamații formulate de persoane fizice şi juridice beneficiare ale serviciilor prestate de operatorii economici din sectoarele energiei electrice și gazelor naturale, anunță autoritatea.

Dintre acestea, 25.974 de reclamații au fost înregistrate în sectorul energiei electrice, iar în sectorul gazelor naturale 13.027.

Tendința de adresare a reclamațiilor se menține în creștere față de anii anteriori, prin comparație cu anul 2021, în anul 2022, fiind înregistrată o creștere a numărului de reclamații de 64%, generată de problemele întâmpinate de consumatori în piața concurențială de energie electrică și de gaze naturale, cel mai adesea fiind semnalate aspecte legate de emiterea și facturarea propriu-zisă a energiei electrice și gazelor naturale cu aplicarea schemelor de compensare și a plafonărilor de către furnizori, de contractarea energiei electrice și gazelor naturale, de problemele apărute la racordarea la sistemele/rețelele de gaze naturale/energie electrică a utilizatorilor, inclusiv a prosumatorilor, dar și aspecte legate de instalarea grupurilor de măsurare, precum și de citirea indexului afișat de acestea.

Principalele probleme reclamate în sectorul energiei electrice au fost facturarea energie electrice pe piața concurențială, contractarea energiei electrice pe piața concurențială, aspecte lecate de prosumatori, de citirea cotoarelor și de realizarea branșamentelor.

Problemele reclamate în sectorul gazelor naturale și de facturare, de racordarea la sistem, de contracttare și de citire.

Cei mai reclamațu furnizori de electricitate sunt ENEL ENERGIE MUNTENIA, ELECTRICA FURNIZARE, SPEEH HIDROELECTRICA, ENEL ENERGIE și 5 E.ON ENERGIE ROMÂNIA, iar la gaze sunt ENGiE ROMANIA, E.ON ENERGIE ROMANIA, ENEL ENERGIE, ENEL ENERGIE MUNTENIA și ELECTRICA FURNIZARE.

Pe parcursul anului 2022, în urma acțiunilor de control efectuate, au fost aplicate un număr de 2.776 de sancțiuni contravenționale operatorilor economici din sectorul energiei, în valoare totală de 37.193.684 lei.

În domeniul energiei electrice, am fost aplicate un număr de 2.371 sancțiuni contravenționale, în valoare de 25.723.684 lei, iar ăn domeniul gazelor naturale, am fost aplicate un număr de 405 sancțiuni contravenționale în valoare de 11.470.000 lei,

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.