Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu război la granițe, statul român n-a plătit salariile producătorilor de tehnică militară: oamenii au declanșat greva spontană

www.news.ro
cartfil brasov

Cei 370 de angajaţi de la Carfil Braşov, producător de tehnică militară, au declanşat, miercuri dimineaţa, o grevă spontană, nemulţumiţi de faptul că nu au primit salariile pe ultimele două luni. Oamenii susţin că vor continua acţiunea de protest până când îşi vor primi banii.

Liderul sindicatului ICA, Suba Árpád, a declarat pentru News.ro, că angajaţii nu au primit salariul pe decembrie şi nici pe ianuarie.

“Angajaţii au restanţe salariale de două lunil. Ei nu au primit salariul pe decembrie şi ianuarie. Nu au primit nici tichetele de masă pe cele două luni. Oamenii sunt disperaţi şi astăzi dimineaţă au oprit lucrul şi au zis că nu se mai poate. Vor salariile restante să fie plătite. Din ce am înţeles vor continua şi în zilele următoare”, a afirmat liderul de sindicat.

El a precizat că la Carfil Braşov sunt 370 de angajaţi, iar peste 300 dintre ei au salariul minim.

“Sunt 370 de angajaţi, iar dintre aceştia peste 300 dintre ei au salariul minim, adică 2550 de lei. Nu numai că au salarii mici, nici nu le primesc”, a precizat Suba Árpád.

În 2001, Carfil Braşov este reorganizată ca filială a Companiei Naţionale ROMARM. În anul 2005 începe producţia de armament şi muniţie compatibilă cu cerinţele NATO. De asemenea, din 2006, Carfil dezvoltă activitatea de prestări servicii de service şi mentenanţă pentru armament în zonele de menţinere a păcii, precizează siteul Romarm.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.