Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu țara DECIMATĂ de coronavirus, Jair Bolsonaro pune un GENERAL în funcția de ministru al Sănătății din Brazilia

Jair Bolsonaro

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a numit miercuri un general de armată în funcţia de ministru al sănătăţii, după ce doi miniştri precedenţi au demisionat din cauza modului în care acesta a gestionat creşterea contaminărilor cu COVID-19 în ţară, au informat mass-media locale, citate de dpa.

Eduardo Pazuello, noul ministru, fusese deja numit ministru interimar al sănătăţii după ce Nelson Teich a demisionat în urmă cu peste două săptămâni, scrie agerpres.ro.

Citește și: Parlamentul a decis! Educația sexuală a fost înlocuită cu ‘educație sanitară’. Cum se va preda în școli

Bolsonaro a spus că aşteaptă ca generalul - care nu avea până atunci experienţă în domeniul sănătăţii - "să stea mult" în noua funcţie. "El este un bun manager şi va exista o bună echipă de medici care va lucra în subordinea lui", a transmis portalul UOL cuvintele preşedintelui brazilian.

În perioada în care Pazuello a fost ministru interimar al sănătăţii, guvernul a recomandat utilizarea de medicamente anti-malarie pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19, în pofida faptului că Teich a atenţionat asupra efectelor lor secundare.

Citește și: Nelu Tătaru anunță trei elemente care trebuie gestionate, pentru a evita valul doi de coronavirus: Nu ține doar de noi

Posturile-cheie din cabinetul lui Bolsobaro sunt ocupate tot mai frecvent de oameni cu formaţie militară.

Brazilia a înregistrat marţi un număr record de decese puse în legătură cu noul tip de coronavirus: 1.262 de decese, care au majorat numărul total de morţi cauzate de COVID-19 în această ţară la 31.199.

Citește și: Valer Dorneanu, atenționare pentru DNA: ‘Trebuie să aplice legea și trebuie să aplice și deciziile Curții Constituționale’

De asemenea, Ministerul Sănătăţii brazilian a raportat aproape 29.000 de noi contaminări, numărul total de cazuri ajungând la 555.383.

După SUA, Brazilia este ţara care a înregistrat oficial cel mai mare număr de persoane contaminate cu noul tip de coronavirus.

Citește și: Bomba care aruncă-n aer tot ce se știa până acum! Omul care l-a turnat pe Orban ar fi din MAI .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.