Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu Timişoara de luni în carantină, autoritățile caută soluţii pentru organizarea de noi capacități ATI

Facebook
terapie intensivă

Reprezentanţii administraţiei şi sistemului de Sănătate timişean caută soluţii pentru organizarea de noi paturi ATI în judeţ pentru bolnavii infectaţi cu SARS-CoV-2, principalul impediment fiind că spitalele orăşeneşti nu pot asigura oxigen la presiune mare, decât prin concentratoare, care au presiune şi debit reduse.

"Este o discuţie la nivelul Ministerului Sănătăţii de modificare a Ordinului 555, cu spitalele de linia I, II şi III care intră în această bătălie cu virusul SARS-CoV-2 şi sunt cuprinse mai multe spitale din judeţ. Problema cea mai mare este că aceste spitale au capacitate de oxigen limitată, ele putând asigura oxigenul doar prin concentratoare. Este dificil ca într-un timp foarte scurt să poţi asigura oxigenul sub presiune în aceste spitale şi, de fapt, aici este marea problemă, pentru că, din păcate, foarte multe cazuri vin târziu, în forme severe, în care este nevoie de tratament cu oxigen sub presiune şi debit mare", a explicat, sâmbătă, şeful Secţiei Boli Infecţioase a Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" Timişoara, dr. Virgil Musta, într-o conferinţă de presă.

Citește și: Denise Rifai atrage atenția lui Klaus Iohannis și Guvernului Cîțu: ‘Precedentul ce s-ar crea e cu mult mai periculos chiar și decât bătaia încasată de români pe 10 august’

Prefectul judeţului Timiş, Zoltan Nemeth, a arătat că, la ora actuală, în campusul organizat de Spitalul Militar din Timişoara pe Stadionul CFR din municipiu este deja totul pregătit pentru amenajarea de noi paturi ATI şi se va încerca săptămâna viitoare racordarea acestora la reţeaua de utilităţi.

Prefectul a subliniat că este vorba, de fapt, despre "o semicarantină", iar obiectivul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş "nu a fost carantinarea, ci posibilitatea de a lua măsuri concrete şi reale de a reduce răspândirea virusului, care nu puteau fi luate decât în condiţii de carantină".

"Activităţile religioase vor fi permise doar în exterior, terasele şi sălile de fitness se vor închide, se va reduce numărul persoanelor maxim admise în spaţiile comerciale, unde trebuie să se asigure un spaţiu de 8 metri pătraţi pentru fiecare persoană, reducând astfel şi aglomerările urbane din cadrul acestor centre comerciale", a menţionat Zoltan Nemeth.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.