Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu Zelenski în SUA, rușii avansează pe front în Ucraina pe o vreme crâncenă: Putin a pus în mișcare infanteria

Facebook
Avdiivka lupte Donbas

Cu Zelenski în SUA, rușii avansează pe front în Ucraina pe o vreme crâncenă: Putin a pus în mișcare infanteria

Rușii continuă să avanseze în jurul Avdiivka, regiunea Donețk.

Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), forțele armate rusești au continuat ieri operațiunile ofensive lângă Avdiivka și au făcut un avans confirmat. Imaginile de geolocalizare publicate pe 13 decembrie arată că forțele ruse au făcut progrese minore la sud-est de Stepne (3 km nord-vest de Avdiivka).

Atacuri în rafală de la ruși

Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat că Forțele de Apărare au respins cel puțin 51 de atacuri rusești la est de Novokalynove (13 km nord-est de Avdiivka) și Novobakhmutivka (9 km nord-vest de Avdiivka); lângă Stepove, Avdiivka, Pervomaiske (10 km sud-vest de Avdiivka) și Nevelske (14 km sud-vest de Avdiivka); precum și la sud de Tonenke (5 km vest de Avdiivka) și Nevelske (14 km sud-vest de Avdiivka), Severnaya (6 km vest de Avdiivka).

Pe de altă parte, mai mulți bloggeri ruși au susținut că luptele se mută în zona industrială și la est de uzina din zona Avdiivka. ISW nu a văzut nicio dovadă vizuală a acestor succese. Unul dintre bloggerii ruși a susținut, de asemenea, că trupele ruse au continuat bombardamentele lângă Stepne și la nord de Vodiane (7 km sud-vest de Avdiivka).

Operațiuni ofensive masive ale forțelor armate ruse se desfășoară de două zile în direcțiile Avdiivka și Maryinka. Comandantul ucrainean al Grupului operațional-strategic de forțe Tavria, generalul de brigadă Oleksandr Tarnavskyi, a menționat că, în apropiere de Avdiivka, forțele armate rusești încearcă să avanseze atât în nord, cât și în sud, relatează presa ucraineană. Rușii folosesc în mod activ avioane și bombe ghidate. Alaltăieri, 49 de atacuri au fost respinse în direcția Avdiivka, 11 tancuri rusești și alte 15 vehicule blindate au fost distruse, transmit forțele armate ucrainene.

Zilele trecute, șeful administrației militare a orașului Avdiivka, Vitaliy Barabash, a declarat că, în ciuda condițiilor meteorologice, forțele armate rusești nu abandonează încercările de a captura orașul. Asalturile aproape non-stop continuă în jurul orașului Avdiivka. Serviciile secrete britanice notează că, în ultima săptămână, Avdiivka a rămas sectorul în care au loc cele mai intense lupte pe front. Se remarcă faptul că ofensivele rusești continuă să fie caracterizate în principal de atacuri de infanterie.

Context

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat, într-un interviu publicat miercuri, că armata ucraineană pierde "rapid" teren pe linia frontului şi că erodarea sprijinului occidental pune Kievul într-o "situaţie dificilă", informează AFP preluat de news.ro

Statele Unite, un aliat major al Ucrainei, "se întreabă unde se duc banii lor", deoarece "nu există nicio victorie pe câmpul de luptă", a declarat el pentru presa rusă Izvestia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.