Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cuba face scandal: Ultimul anunţ al lui Fidel Castro

putin fidel castro

Cuba nu are nevoie de cadouri din partea 'imperiului' şi nici ca poporul 'acestei ţări nobile şi pline de abnegaţie să renunţe la gloria, drepturile şi bogăţia spirituală pe care le-a câştigat odată cu dezvoltarea educaţiei, a ştiinţei şi a culturii', a scris Fidel Castro, într-un articol cu titlul 'Fratele Obama', publicat luni de toată presa oficială din insulă, transmit AFP şi EFE. 'Nu avem nevoie de cadouri din partea imperiului. Eforturile noastre vor fi legale şi pacifice, căci acesta este angajamentul nostru pentru pace şi fraternitate între toţi oamenii care trăiesc pe această planetă', a scris Castro în articolul său, publicat de cotidianul Granma.

Fostul preşedintele cubanez, care va împlini 90 de ani pe 13 august şi care s-a retras de la putere în 2006, analizează în 'articolul său de reflecţie' discursul preşedintelui american Barack Obama, adresat marţea trecută de liderul de la Casa Albă poporului cubanez în timpul vizitei sale pe insulă, prima a unui lider nord-american după revoluţia cubaneză. ''Nimeni nu trebuie să-şi facă iluzii în legătură cu faptul că poporul acestei ţări nobile şi dezinteresate va renunţa la glorie şi drepturi, la bogăţia spirituală dobândită prin dezvoltarea educaţiei, a ştiinţei şi a culturii'', a avertizat fostul preşedinte cubanez. În cadrul unui discurs retransmis de media cubaneze săptămâna trecută, preşedintele american Barack Obama i-a lansat Havanei un apel ''la îngroparea ultimelor vestigii ale Războiului Rece'', înainte de a se lansa într-o pledoarie în favoarea libertăţilor publice şi a democraţiei pe insulă.

''Modesta mea sugestie este ca el (Barack Obama) să reflecteze şi să nu încerce să elaboreze teorii cu privire la politica cubaneză'', a răspuns El Lider Maximo. Castro nu a mai apărut în public din iulie 2015, dar media oficiale publică periodic fotografii ale fostului preşedinte cubanez primind la domiciliul său personalităţi din ţări prietene, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.