Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cuba şi Iranul îşi consolideze alianţa împotriva Statelor Unite

i.pinimg.com
Cuba Havana

Cuba şi Iranul s-au angajat vineri să îşi consolideze alianţa împotriva Statelor Unite, în cadrul unei întâlniri la Havana a miniştrilor de externe din cele două ţări, informează FP.

"Sunt foarte fericit că sunt aici pentru a vorbi despre cooperarea noastră", a declarat ministrul iranian de externe Mohammad Javad Zarif, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Traian Băsescu: ‘Oamenii nu înțeleg, specialiștii nu le explică, nici guvernul. Nu e suficient să ai masca pe gură, poate doar să te protejezi pe tine’

"Iranul şi Cuba au făcut front comun în faţa presiunilor SUA, presiuni care pot fi considerate doar terorism economic", a adăugat şeful diplomaţiei iraniene, salutându-l pe omologul său cubanez Bruno Rodriguez în cadrul unei ceremonii în prezenţa reprezentanţilor presei din Havana.

Cooperarea dintre cele două ţări "în toate domeniile, în special în domeniul energiei, ştiinţei şi tehnologiei, nu va fi afectată de aceste sancţiuni" americane, a promis el.

La rândul său, Bruno Rodriguez a subliniat că vizita ministrului iranian de externe Mohammad Javad Zarif "este o ocazie importantă de a continua să aprofundăm dialogul nostru politic la nivel înalt şi de a încuraja legăturile economice, comerciale, de cooperare, culturale, ştiinţifice şi academice".

După sosirea lui Donald Trump la Casa Albă, SUA s-au retras din acordul nuclear cu Iranul şi au adoptat peste 130 de măsuri restrictive care au consolidat embargoului împotriva Cubei, în vigoare din 1962.

Ministrul cubanez al afacerilor externe a reamintit că ţara sa condamnă "măsurile de constrângere unilaterale impuse de guvernul SUA Republicii surori Iran" şi a apărat "dreptul la utilizare paşnică a energiei nucleare".

Citește și: Raed Arafat: ‘Petrecerile, aniversările și sărbătorile sunt interzise. Poliția are baza legală ca să dea amenzile pe tulburarea liniștii publice’

Vizita ministrului Zarif în Cuba, unde a sosit joi seară de la Caracas, a fost criticată pe Twitter de subsecretarul de stat american pentru emisfera vestică Michael Kozak.

"Zarif din Iran şi regimul Castro au multe în comun: abuzuri ale drepturilor omului, autoritarism, furtul din bogăţia Venezuelei şi răspândirea influenţei lor malefice în întreaga lume. Relaţiile lor subliniază lipsa lor de legitimitate", a scris oficialul american.

La sfârşitul turneului său în regiune, ministrul iranian de externe "va participa duminică la preluarea funcţiei de preşedinte al Boliviei de către Luis Arce".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.