Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cuba va începe imunizarea populației cu propriul vaccin anti-COVID-19 în primul semestru al 2021

coronavirus vaccin

Cuba va fi în măsură să administreze propriul vaccin împotriva COVID-19 întregii sale populaţii în primul semestrul al anului 2021, potrivit unui înalt responsabil din domeniul sănătăţii, notează miercuri AFP, potrivit AGERPRES.

Citește și: Guvernul Cîțu vrea să îngheţe venituri în 2021: indemnizația de hrană, sporuri, prime, salariile profesorilor, pensii de serviciu / LISTA COMPLETĂ

Insula va putea "să imunizeze populaţia cubaneză împotriva coronavirusului în primul semestru din 2021", a declarat directorul Institutului de vaccinare Finlay (IFV), Vicente Vérez Bencomo, citat de jurnalul oficial Granma.

Doi vaccinuri candidate împotriva COVID-19 sunt în curs de elaborare la IFV, Soberana 01 şi Soberana 02.

Vicente Vérez Bencomo a făcut aceste declaraţii cu ocazia unei vizite la institut a preşedintelui cubanez Miguel Diaz-Canel.

Cele două "soberana au avansat bine în testele clinice, primul încheie faza 1, iar al doilea intră în faza 2", a precizat el.

Unui grup de circa o mie de voluntari li se vor administra diferite variante de Soberana 02 în ianaurie şi, după ce vor fi făcute evaluările, va putea începe faza 3 cu participarea a 150.000 de persoane la Havana, a mai spus Vicente Vérez Bencomo.

În prezent, se poartă negocieri pentru a efectua faza 3 a vaccinului Soberana 02 şi în alte ţări, dată fiind numărul scăzut de cazuri de COVID-19 în rândul populaţiei cubaneze.

Centrul de inginerie genetică şi biotehnologie lucrează, de asemenea, la două vaccinuri candidate împotriva coronaviruslui, numite Mambisa şi Abdala.

Oamenii de ştiinţă cubanezi au o vastă experienţă în domeniul cercetării vaccinurilor. Programul naţional de vaccinare infantilă prevede 11 vaccinuri, dintre care opt produse pe insulă, pentru a lupta împotriva a 13 boli.

Deşi o resurgenţă a numărului de cazuri este constatată din cauza redeschiderii frontierelor, numărul de cazuri rămâne scăzut în Cuba, mai ales în comparaţie cu vecinii săi: duminică se ridica la 11.434 de cazuri, dintre care 143 de decese, pentru o populaţie de 11,2 milioane de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.