Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cubanezul Mijain Lopez vizează un al cincilea titlu istoric la greco-romane, la JO de la Paris

lupte greco romane

Cubanezul Mijain Lopez, cvadruplu campion olimpic la lupte greco-romane, vizează un al cincilea titlu consecutiv cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Paris din această vară, la vârsta de 41 de ani, o performanţă fără precedent, relatează AFP, potrivit Agerpres.

În 2021, la JO de la Tokyo, uriaşul de doi metri a egalat emblematicele performanţe ale americanilor Carl Lewis (săritură în lungime), Michael Phelps (înot, 200 m mixt) şi Alfred Oerter (disc), danezului Paul Elvstrom (yachting) şi japonezei Kaori Icho (lupte), toţi campioni olimpici în aceeaşi probă la patru ediţii diferite ale Jocurilor.

Superstarul luptelor greco-romane şi-a exprimat obiectivul categoric de a intra în legendă cu cinci medalii olimpice de aur, performanţă neegalată în era modernă.

"Oboseala există, durerile în corp şi-au făcut apariţia, dar mentalul este puternic, iar motivaţia şi mai puternică", a afirmat luptătorul de la cat. 130 kg, medaliat cu aur la Beijing (2008), Londra (2012), Rio de Janeiro (2016) şi Tokyo (2021).

"Încrederea este cuvântul meu de bază. Îmi ascult antrenorul şi am încredere în planurile sale de antrenament. Trebuie să nu mă accidentez şi plec spre Paris pentru a mă bate", a adăugat cubanezul.

În cinci Olimpiade, Mijain Lopez contabilizează 18 victorii şi o singură înfrângere, la prima sa participare la JO de la Atena (2004), în sferturile de finală în faţa rusului Kasan Baroiev, viitorul campion olimpic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.