Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cubanezul Raul Castro l-a felicitat pe Donald Trump pentru victoria la prezidenţialele americane

www.biography.com
Raul Castro

Preşedintele cubanez, Raul Castro, artizan alături de omologul său american, Barack Obama, al apropierii dintre Washington şi Havana, i-a adresat felicitări lui Donald Trump, învingător al alegerilor prezidenţiale desfăşurate marţi în Statele Unite, scrie AFP.

Conform uzanţelor, preşedintele cubanez, a cărui ţară şi-a restabilit relaţiile diplomatice cu Statele Unite în iulie 2015, i-a "trimis un mesaj de felicitare lui Donald Trump pentru alegerea sa ca preşedinte al Statelor Unite", a anunţat miercuri Ministerul cubanez de Externe într-un scurt comunicat.

Citește și: SURPRIZĂ URIAȘĂ Primul șef de stat cu care se va întâlni Donald Trump ca președinte al SUA

Alegerea omului de afaceri populist a luat prin suprindere opinia publică internaţională şi a fost primită în unele cazuri cu îngrijorare şi răceală în străinătate.

Într-o primă reacţie, guvernul Raul Castro a anunţat miercuri dimineaţă în presa oficială organizarea, săptămâna viitoare, a unor exerciţii militare "strategice" la scară naţională vizând pregătirea în faţa unei eventuale invazii, însă fără să se facă o legătură explicită cu alegerea lui Donald Trump.

Aceste manevre au avut loc prima dată în momentul alegerii republicanului Ronald Reagan în 1980. Ultimele exerciţii de acest fel au fost organizate în 2013.

În Cuba, numeroşi locuitori şi-au exprimat îngrijorarea a doua zi după aceste alegeri, după ce Donald Trump a lăsat să se înţeleagă că va reveni asupra unor concesii acordate de predecesorul său regimului comunist în cadrul spectaculosului dezgheţ lansat la sfârşitul lui 2014, anunță Agerpres.

Omul de afaceri a mai declarat că, pentru moment, se opune ridicării embargoului financiar şi comercial impus insulei cu începere din 1962. Eliminarea acestuia depinde însă de Congres, care a fost şi rămâne sub controlul republicanilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.