Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cuc despre autostrada Ploiești-Brașov: Vom semna contractul până la sfârșitul anului

Ministerul Transporturilor
Razvan Cuc

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a declarat, marți, la Brașov, că pe noua procedură, după ce a fost declarată obiectiv strategic de interes național, va fi semnat contractul cu un prestator până la sfârșitul acestui an pentru Autostrada Ploiești-Brașov, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Aflat, marți, în județul Brașov pentru a verifica stadiul lucrărilor la DN 73, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a spus că pe noua procedură, după ce a fost declarată obiectiv strategic de interes național, va fi semnat contractul cu un prestator până la sfârșitul acestui an, deoarece procedura de achiziție este mult simplificată și mai rapidă.

„Va fi o procedură mai simplificată de achiziție, similară procedurilor care sunt desfășurate de Ministerul Apărării Naționale, mult mai rapidă. (...) Estimez că până la sfârșitul acestui an avem contractul semnat cu un prestator”, a declarat ministrul.

El a mai spus că decizia s-a luat deoarece negocierile cu consorțiul chinezo-turc ar fi prelungit termenul de începere a lucrărilor, iar guvernul trebuie să ia măsuri radicale acum pentru implementarea obiectivelor de infrastructură.

„Dorința mea a fost s-o facem pe buget de stat, pentru că se poate face, impactul este multianual. Eu m-am bucurat când a venit consorțiul chinezo-turc, dar și dacă stăm în negocieri trei, patru, cinci, șase luni, nu cred că mai este util. Noi trebuie să luăm niște măsuri radicale acum pentru implementarea obiectivelor de infrastructură. Ploiești-Brașov este un obiectiv care este dorit de români de foarte mult timp”, a declarat Răzvan Cuc.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că în ședința CSAT de marți a aprobat ca proiectul autostrăzii Ploieşti-Brașov să fie declarat obiectiv strategic de interes național. El a spus că a atenționat-o pe premierul Viorica Dăncilă că Guvernul încalcă obligativitatea construirii Autostrăzii Moldovei.

„Tot în cadrul şedinţei de astăzi, am aprobat ca proiectul autostrăzii Ploieşti-Brașov să fie declarat obiectiv strategic de interes național. În acest context, am atenționat-o pe doamna Prim-ministru că încă de la finalul anului trecut este în vigoare o lege pe care Guvernul continuă să o încalce și care prevede obligativitatea construirii Autostrăzii Moldovei", a afirmat, marți, președintele Klaus Iohannis, după ședința Consiliului Suprem de Apărare al Țării.

Șeful statului a mai transmis că a propus declararea Autostrăzii Moldovei ca obiectiv strategic de interes național.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.