Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cui i-e frică de doamna Kovesi? Lista laşilor şi lacheilor lui Dragnea care au fugit de bilanţul DNA

Primul-ministru, ministrul Justiţiei, ministrul de Interne, şefa CSM şi directorul SRI: toţi aceşti demnitari veneau neabătut la bilanţul DNA înainte ca regimul infractorului Dragnea să declanşeze asaltul împotriva parchetului anti-corupţie. Ţineau discursuri. Făceau declaraţii de susţinere. Zâmbeau încântaţi şi aplaudau atunci când domnul Daniel Morar sau doamna Kovesi vorbeau despre corupţie. Veţi găsi pe internet fotografii cu domnul Ponta şi domnul Gabriel Oprea la bilanţul DNA. Veţi găsi pe youtube discursul entutziasmat al domnului Hellvig, în februarie 2016: „DNA este una din instituțiile statului care contribuie la speranța că România poate oferi propriilor cetățeni șansa normalității și performanței la ei acasă”!

Miercuri, 27 februarie, toţi aceşti înalţi demnitari ai statului român au fugit de bilanţul DNA. Au evitat să se afişeze alături de doamna Kovesi.

Ce s-a schimbat? Eu cred că răspunsul e simplu: a venit Dragnea la putere şi „s-a schimbat” tabăra. În 2017, de bine, de rău, presa – încă nu atât de speriată şi aservită – l-a luat la întrebări pe premierul de la acel moment, Sorin Grindeanu, în legătură cu absenţa de la bilanţul DNA. Omul a minţit, dar cel puţin s-a deranjat să inventeze o scuză. Miercuri, doamna Viorica Dăncilă nu avea nimic în program – ca de obicei, ţara e condusă de condamnatul Dragnea. Însă doamna Dăncilă nu s-a deranjat să ofere nici o explicaţie legată de absenţa de la bilanţul DNA, iar presa-preş nu i-a pus nici o întrebare.

Doamna Dăncilă este însă o simplă marionetă. Cu adevărat grave mi se par absenţele de la acest bilanţ ale ministrului de Interne şi a şefului SRI. Aceste instituţii trebuie să coopereze cu DNA. Fără informaţii din aceste zone, activitatea anti-corupţie este serios afectată. Dacă din partea secretarei puse de Dragnea la Interne nu se putea nimeni aştepta la altceva decât o ostilitate maximă faţă de DNA, e aparent surpinzător gestul şefului SRI. Spun „aparent” pentru că eu scriu de mai multă vreme că între Iohannis şi Dragnea este blat, iar directorul SRI – recent lăudat de Călin Popescu Tăriceanu – merge pe linia trasată de şeful său. Puţinii ziarişti care acoperă corect activitatea DNA au scris că, de o vreme, informaţiile venite dinspre SRI către DNA sunt fie slabe, fie foarte vechi. În sfârşit, cred că nu aţi uitat că actualul director al SRI este creaţia politică a lui Dan Voiculescu.

Pe scurt: DNA a rămas cam singura instituţie care mai luptă cu corupţia. Internele şi SRI au fluturat steagul alb. De ANAF şi ANABI, care ar trebui să recupereze banii obţinuţi din jaf, nici nu mai discutăm: hoţii execută un sfert sau o treime din pedeapsă, după care se întorc acasă şi se bucură de rezultatul furtului.

Banda lui Dragnea vine ca o cohortă de tătari peste toate instituţiile statului român. Unii se predau şi se înregimentează, alţii, puţini, mai rezistă, dar sunt izolaţi. V-am mai spus: e vremea să recitim cărţile de istorie şi să urmăm exemplul înaintaşilor noştri, când hoardele le ameninţau vatra.

Puneau mâna pe furci şi topoare!

#furciȘiTopoare

 

 

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.