Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Culisele asasinării lui Soleimani: generalul american John M. Keane (r) a ridicat cortina

Daily Mail
soleimani irak harta

Fostul general american cu patru stele John M. Keane, combatant și comandant în Vietnam, Somalia, Bosnia și Kosovo, a explicat pentru postul de televiziune Fox News care sunt motivele care au dus la asasinarea de către americani a lui Qasem Soleimani, liderul iranian care a condus milițiile susținute de regim în regiune.

Potrivit fostului general sancțiunile economice impuse Iranului de către SUA au provocat cea mai mare spaimă a Teheranului: pierderea susținerii propriului popor. În fața acestui pericol, Iranul a inceput sa pregăteasca provocarea unor crize majore în Orientul Mijlociu pentru a forța Statele Unite să renunțe la sancțiuni. Dar Donald Trump nu este Barack Obama.

  • „Cred ca iranienii vor raspunde, de asta putem sa fim siguri. Ce se intampla in Iran: sanctiunile au provocat tensiuni civile si i-a pus pe iranieni sa se propteasca pe picioarele din spate. Nu e nimic mai periculos pentru regimul din Iran decat propriii cetateni. Asta i-a ingrijorat si sunt hotarati sa provoace o criza cat mai mare care sa puna presiune pe Trump sa renunte la sanctiuni si din acest motiv au escaladat actiunile militare. Problema este ca au trecut linia rosie cu Trump. Obama timp de 8 ani a crezut ca daca ajunge la o intelegere cu Iranul atunci vor actiona responsabil. Si ce-am obtinut? 130 de miliarde de dolari la dispozitia lor pentru a finanta razboaiele civile din Siria si Yemen, rachete in Liban. Orientul Mijlociu a fost aruncat in aer. Administratia Trump a schimbat strategia. Strategia actuala nu este doar un acord nuclear, ci sanctiuni pentru ca Iranul sa-si corecteze comportamentul in regiune”, a zis fostul general american.

Președintele Donald Trump a declarat într-o conferință de presă că SUA l-au ucis pe generalul iranian Qasem Soleimani, liderul Forţei Quds, pentru "opri un război, nu pentru a porni unul".  "Soleimani a plănuia atacuri iminente și sinistre asupra diplomaților și personalului militar american, dar l-am depistat și l-am eliminat", a adăugat Trump.

Soleimani a condus operațiunile Iranului în Orientul Mijlociu ca lider al Forței Quds, iar oficialii de la Teheran au promis să răzbune moartea generalului.

Vezi si: Stelian Tănase, profeţie sumbră despre Rareş Bogdan: 'Nu-l văd cu ochi buni. Eu cred că el va termina exclus din PNL' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.