Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Culisele demiterii șefului DGIPI

spion

De ce a fost schimbat cu mai puțin de 4 luni până la alegerile prezidențiale?, e una dintre cele mai importante întrebări

Gelu Oltean a fost cauzat că transformase serviciul secret al Ministerului de Interne într-o grupare de „detectivi particulari” aflată în serviciul PC, UNPR şi PSD, care s-ar fi ocupat de filarea unor politicieni, șefi de instituții sau alte persoane incomode pentru cei ce l-au instalat în funcție, cu scopul de a le expune oprobiului public.

Decizia de demitere a urmat la scurt timp după ce numele lui Oltean a fost menționat în contextul dosarului de corupție în care a fost trimis în judecată Horea Uioreanu, fostul președinte al Consiliului Județean Cluj. Informații despre implicarea lui Oltean în operațiuni dubioase au mai fost vehiculate și în trecut, susțin surse bine informate din sfera serviciilor de informații, scrie romanialibera.ro

Mai mult, în relația cu DNA, DIPI mai mult a stat decât a lucrat. Direcţia condusă de Oltean ar fi dat doar două note informative pe an la DNA, chiar şi acestea fiind lipsite de valoare concretă, cum ar fi inculparea unor persoane şi trimiterea în judecată.

Se pare că DIPI nu ar fi stat degeaba după aprilie 2012, ci ar fi acționat ca un fel de asociație de detectivi particulari în folosul PC, UNPR şi PSD.

Mai grav, în perioada în care Gelu Oltean a condus DIPI, astfel de informații au fost livrate către o anumită instituție media pentru denigrarea unor șefi de instituții cu atribuții în combaterea corupției.

Pe Oltean, chiar președintele Traian Basescu l-a înaintat în gradul de chestor principal de poliție. Numele său a fost vehiculat în scandalurile de corupție în care a fost implicat ex-președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu (PNL) și în dosarul penal al parlamentarului PSD Marius Isăilă, căruia i-ar fi spus dacă este sau nu monitorizat pentru corupție.

În biografia lui Oltean se observă că a debutat în DGIPI ( actualul DIPI) pe funcții de conducere exact la Cluj, locul unde opera Uioreanu, pe vremea când instituția era condusă de Virgil Ardelean. În acea perioadă au existat și performanțe ale filialei de la Cluj, concretizate în dosare. Însă din 2012, după numirea sa la cârma centralei DIPI de către USL, performanțele au dispărut. Gelu Oltean a fost înlocuit provizoriu de către Gheorghe Nicolae, agreat de ministrul Gabriel Oprea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.