Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Culisele luptei de la ambasada României în Kabul: mărturie în premieră despre schimbul de focuri

kabul atentat

Clădirea misiunii diplomatice a României din Kabul (Afghanistan) a fost distrusă în cursul nopții de 2 spre 3 septembrie, în timpul unui atac terorist al talibanilor, în care un angajat român a murit. Un fost militar, angajat al companiei care proteja zona respectivă, a povestit la Digi24 că românul a murit „cu degetul pe trăgaci”, a împiedicat avansul talibanilor și astfel numărul victimelor nu a fost mai mare.

„Motivul pentru care s-a oprit în locul respectiv a fost datorită băiatului care a acționat într-un mod mai mult decât profesionist și a dus mașina in față și probabil s-au concentrat toți pe mașina respectivă. A murit ca un erou și ca un luptător și a murit cu degetul pe trăgaci, așa cum ar trebui să facă oricare dintre ei”, spune fostul militar.

Românul nu a putut să-și salveze însă propria viață, iar marți a fost adus în țară într-un sicriu, cu onoruri militare.

„A durat destul de mult schimbul de focuri, a durat mult pentru că era incertitudinea... nu se știa câți atacatori sunt, unde sunt, ce fac. Au avut un plan destul de bine pus la punct. Au incendiat o clădire, au despărțit practic campul în două”, spune fostul militar.

El povestește că lupta s-a încheiat dimineața, atunci când ultimul taliban a fost ucis. Se închisese într-o cameră a complexului.

„Acel ultim taliban, la fel ca și alții, au fost toți dopati. Era rănit, probabil avea flash-uri, se mai trezea din când în când până în momentul în care a fost lichidat. Trebuie să fim sinceri și să ne dăm seama că oamenii aceia nu au venit așa... au căzut dintr-un avion și s-au trezit într-un loc și au început să tragă (...) Aveau foarte multe grenade și au fost folosite. Unele dintre ele, mulțumim lui Dumnezeu, nu au explodat”, povestește fostul militar.

Citește și: Tăriceanu și-a extras 9 piese grele din Guvern: lovitură de proporții pentru PSD .

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.