Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Culisele primei ședinte centrale a PSD: Victor Ponta prezintă tactica războiului iminent

PSD - Sursa foto: cotidianul.ro

Conducerea centrala a PSD se va reuni, luni, in Bucuresti, in prezenta lui Victor Ponta, in prima sedinta din 2015 a Biroului Permanent National. Partidul trebuie să gestioneze o bătălie pe toate fronturile: menținerea guvernarii, un Congres cat mai linistit, reformarea 'dureroasa' a partidului si mentinerea unitatii in fata unor posibile plecari din partid catre partidele anuntate de Marian Vanghelie si Sebastian Ghita.

Informal, ordinea de zi va fi dupa cum urmeaza:

1. Guvernul

Surse din PSD au declarat pentru stiripesurse.ro ca, cel mai probabil, premierul Victor Ponta va prezenta succint principalele obiective de guvernare ale partidului si va trasa ministrilor sarcini politice, precum comunicarea publica si relatia cu parlamentarii partidului.

2. Majoritatea parlamentara

Asa cum s-a intamplat la primul CExN al partidului de dupa alegerile prezidentiale, cand sefilor de organizatii li s-a cerut sa stea cu ochii ca pe butelie pe parlamentari, situatia majoritatii va fi repusa pe tapet si va repetat ordinul monitorizarii la sange a evolutiilor din Parlament. Se va discuta, probabil, despre situatia aliatilor UNPR, PC si PLR si cat se poate miza pe sprijinul acestora, spun surse din partid.

3. Congresul PSD

PSD trebuie sa organizeze un Comitet Executiv National, in luna ianuarie, care sa decida data Congresului in care va fi aleasa noua conducere a partidului, cu toate detaliile organizatorice. Subiectul ar putea intra in discutia BPN de luni, spun surse din PSD.

Alte posibile subiecte:

- Este de asteptat ca liderii PSD sa discute despre trei proiecte capitale: Revizuirea Constitutiei (posibil un calendar informal), Legea descentralizarii, Legile electorale.

- Relatia cu Klaus Iohannis. Scurta informare privind intalnirile recente ale lui Victor Ponta cu Klaus Iohannis si pozitia pe care trebuie sa o adopte PSD vizavi de noul Presedinte al Romaniei. In plus, sedinta BPN al PSD vine dupa consultarile de la Cotroceni initiate de Klaus Iohannis.

- Alegeri in organizatiile PSD. PSD ar putea stabili un calendar pentru organizarea de alegeri pentru functia de presedinte judetean in organizatiile in care liderul este in prezent interimar, precum Arges, Mehedinti, Sibiu, Timis, Sectorul 5, Valcea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.