Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Culisele reţinerii Anei Maria Pătru: Cine a turnat-o pe şefa Autorităţii Electorale Permanente

Inquam Photos / Ovidiu Micsik
ana maria patru

Campania electorală pentru alegerile parlamentare de la finalul acestui an este zguduită de o reţinere şoc. Noaptea trecută, şefa Autorităţii Electorale Permanente, Ana Maria Pătru a fost reţinută de către procurorii DNA. Cum s-a ajuns la această situaţie? Se pare că cea care a 'îngropat-o' pe Pătru este o milionară care şi-a negociat libertatea cu procurorii.

Vezi şi: Ana Maria Pătru a fost REȚINUTĂ de DNA: Se cere ARESTARE pentru 30 de zile/ VIDEO

Irina Socol, patroana Siveco a fost deja condamnată într-un dosar și are mai multe pe rol şi face totul pentru ca să primească o pedeapsă cât mai blândă. Socol s-ar fi întâlnit cu Ana Maria Pătru duminică. Toată discuţia ar fi fost întregistrată. Socol i-ar fi amintit lui Pătru despre discuţiile din trecut privind contractele. Discuţia avută într-o cafenea ar fi acum probă pentru DNA, conform revistablogurilor.ro.

Vezi și: Țara arde și baba se piaptănă: căruțele vor fi OBLIGATE să plătească RCA

Pătru a fost reţinută marţi seară de DNA. Procurorii DNA Ploieşti au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, la data faptei vicepreşedinte al instituţiei – funcţie cu rang de secretar de stat, pentru trei infracţiuni de trafic de influenţă şi două infracţiuni de spălare a banilor. Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi seară, de DNA, în perioada aprilie-iunie 2008, suspecta Ana Maria Pătru, în calitate de vicepreşedinte al AEP, a pretins, iar în anul 2009 a şi primit de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, suma de 210.000 euro, reprezentând contravaloarea unui anumit imobil situat în municipiul Bucureşti. Anchetatorii spun că, în schimbul primirii acestui bun, Pătru a promis că va susţine derularea în bune condiţii a unui contract încheiat de acea societate cu AEP, precum şi că va susţine firma să obţină şi să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a şi realizat.

Vezi și: Planul SECRET al Alinei Gorghiu pentru fostii PDL-iști

În cursul anului 2011, în aceeași calitate de vicepreședinte al A.E.P, "suspecta Pătru Ana Maria a pretins şi a primit suma de 50.000 euro de la administratorul unei alte firme, intervenind în schimb la ministrul Economiei, Ion Ariton, astfel încât omul de afaceri să fie primit în audiență, fapt care s-a și întâmplat la scurt timp de la intervenția Anei Maria Pătru". Pentru a ascunde identitatea adevăratului proprietar și beneficiarul real al autovehiculului marca Land Rover cumpărat cu bani proveniți din două fapte de trafic de influență, Ana Maria Pătru a achiziționat (în 2011) și înmatriculat mașina pe numele unei alte persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.