Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Cultura'n Şură' - Spectacole şi ateliere de teatru, în satele din judeţul Sălaj

basilica.ro
copii baiat copil

Patru comunităţi rurale din Sălaj vor beneficia, în luna august, de ateliere destinate copiilor şi spectacole de teatru susţinute de artişti profesionişti, în cadrul proiectului "Satul şi teatrul", o iniţiativă "Cultura'n Şură", cofinanţată de Asociaţia Fondului Cultural Naţional.

"În parteneriat cu Centrul de Cultură şi Artă Sălaj, Cultura'n Şură ajunge pentru prima data în Aluniş, Iaz, Horoatu Crasnei şi Bănişor. Membrii acestor comunităţi sunt invitaţi să asiste la comedia 'Experimentul', de Ion Băieşu şi alţi autori români contemporani. Înainte de spectacol, în fiecare localitate se va organiza câte un atelier de teatru destinat copiilor, în cadrul căruia participanţii îşi vor însuşi noţiuni de bază ale artei spectacolului, atât din punct de vedere a spectatorului, cât şi al actorului", se arată într-un comunicat de presă dat publicităţii miercuri de organizatori, potrivit agerpres.ro.

Intrarea este gratuită, iar participanţilor li se impune să poarte masca de protecţie şi să respecte regulile de desfăşurare a evenimentelor în aer liber, în vigoare.

"Gospodării ale sătenilor din cele patru comunităţi vor fi transformate, pentru o seară, în veritabile săli de teatru. Spectacolele vor avea loc după apusul soarelui", se arată în comunicatul menţionat.

Potrivit sursei citate, atelierele teatrale pentru copii au ca scop dezvoltarea memoriei, spontaneităţii, imaginaţiei şi lucrului în echipă, prin intermediul jocului, acestea oferind totodată participanţilor şi câteva sfaturi practice pentru conduita în timpul spectacolului de teatru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.