Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a ajuns Gabriela Firea să fie găsită vinovată pentru ajutorul acordat: De ce o doare 'cea mai dureroasă lovitură'

Radu Pop
basilica.ro
Patriarhul Daniel Gabriela Firea patriarh Firea

Gabriela Firea se află sub tirul unei părți a societății din București, după dezvăluirile șocante despre bătrânii care erau batjocoriți în câteva aziluri din Voluntari. Vina ministrului este aceea de a fi soția primarului Florentin Pandele, care este edil în localitatea în care se aflau azilurile.

Surprinzătoare nu sunt atacurile din partea celor care, oricum, din poziționările publice, o detestau, și a celor care nu o votau, ci cele venite din tabăra Bisericii Ortodoxe Române.

Așa cum am mai scris, Vasile Bănescu a fost primul care a indicat-o vinovată pe Gabriela Firea pentru ceea ce se întâmpla în azilurile respective, grozăvii de care nu aveau cunoștință nici măcar membrii familiilor celor găzduiți în stabilimentele groazei. Grozăvii, însă, de care, potrivit celor care o înfierează, ar fi trebuit să știe ea, din cabinetul de ministru de la București.

Citește și: Gabriela Firea, stupefiată după atacul lui Vasile Bănescu: Asta a fost cea mai dureroasă lovitură! A comis un mare păcat

Firea a resimțit lovitura lui Bănescu, numindu-o ”cea mai dureroasă”. Cât timp a fost primar general al Bucureștiului, Firea a acceptat să primească toate criticile adversarilor și să sprijine financiar preoții din Arhiepiscopia Bucureștilor și construirea Catedralei Mântuirii Neamului, visul cel mare al Patriarhului Daniel și al ortodocșilor români.

Potrivit calculelor, în mandatul său de primar, Firea a alocat peste 71 de milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Nicio altă administrație locală din România nu a oferit atâția bani pentru obiectivul cel mai important pentru ortodocși. Totodată, înainte să plece de la primărie, în ultimul an al mandatului ei, Gabriela Firea a sprijinit cu peste 12 milioane de lei pe lăcașurile de cult.

Citește și: Răscoala preoților în Arhiepiscopia Bucureștilor din cauza lui Vasile Bănescu: Se cere intervenția Patriarhului Daniel

Peste 171 de milioane de lei a acordat Primăria București, în mandatul Gabrielei Firea, pentru biserică, adică aproape 34 de milioane de euro. Din această sumă, 14 milioane au fost acordate pentru ridicarea Catedralei Mântuirii Neamului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.