Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a dat Victor Ponta aviz negativ unui proiect pe care îl susține

Ponta - capital.ro

Premierul Victor Ponta a anunțat că actuala majoritate guvernamentală va susține modificarea legii electorale, în așa fel încât mandatele parlamentarilor să fie reduse la maxim 2, aceeași soartă urmând să o aibă și aleșii locali.

Înainte de alegeri, un astfel de proiect de lege a fost introdus în Parlament, dar a primit avizul negativ din partea Guvernului. Acum, premierul aceluiași Guvern anunță că va susține un proiect de lege asemănător. Diferența: primul proiect era de la opoziție, acum vine de la putere.

”Declaraţiile premierului au doar rolul de a distrage atenţia de la proiectul de buget, fără nicio intenţie reală de a limita numarul de mandate al parlamentarilor sau al primarilor. Avem dovada clară: în timp ce la televizor premierul spune că vrea limitarea numarului de mandate, guvernul Ponta avizează negativ legea mea ce prevede limitarea mandatelor parlamentare la maxim două. În martie 2014 am depus un proiect de lege Pl-x nr. 156/2014 privind limitarea la maxim două a numărului de mandate de parlamentar, lege organică la care decizionale sunt cele două camere reunite. Prin acest proiect de lege se modifică legeai nr.96/2006 privind statutul deputaţilor şi al senatorilor dar avizul negative al guvernului Ponta scade din şansele adoptării acestei legi de coaliţia PSD.

Motivaţia unui astfel de demers este legată de realitatea ultimilor două decenii ce ne arată că numărul nelimitat de mandate schimbă în fapt forma de guvernare a statului din democratie in oligarhie. Cea mai mare parte a puterii politice ajuns să fie deţinută la nesfârşit de un număr restrîns de indivizi. În fapt aceştia s-au  constituit, prin legiferare si influenţă intr-un grup social privilegiat, în faţa legii, indiferent de ce este scris in constitutie. Puterea făra nicio limitare temporală a dus la abuzul de putere şi apariţia ,,baronilor”. Vreau să schimbăm chiar în actuala sesiune parlamentară acest lucru. Dacă nu minte cum respiră, aşa cum îl ştim, aştept să văd cum dă aviz pozitiv acestui demers legislativ”, susține deputatul PPDD, Tudor Ciuhodaru.
Sursa FOTO: Capital

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.