Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a devenit Ministerul pentru Consultare Publică un veritabil Minister al Propagandei

Propaganda

A fost înființat un minister special în Guvernul Cioloș care s-ar ocupa cu ”consultarea publică și dialogul social”. Acest minister ar fi trebui să se ocupe în principal de consultări cu societatea civilă și să vine cu concluziile acestor dezbateri pe masa Guvernului pentru a le introduce în politice publice promovate.

Numai că încet încet acest minister condus de Violeta Alexandru a ajuns un veritabil Minister al Propagandei. Rețeta este simplă și sigură: Se organizează dezbateri doar pentru a bifa cu ONG-uri prietene care nu pun probleme. Deși presa este invitată la aceste evenimente de salon aproape niciodată jurnaliștii nu reușesc să pune vreo întrebare.

La dezbaterile pe Bugetul pentru 2016 dezbaterea a avut loc după ce bugetul deja era adoptat... Exemplele pot continua cu astfel de ”smecherii birocratice și de imagine” până în ziua de azi. Un exemplu elocvent este Masa rotundă „Măsuri proactive pentru eficienta organizare a alegerilor parlamentare 2016 în străinătate” organizată de acest minister, MAE și AEP.

O dezbatere anostă în care ministrul delegat pentru Diaspora, Maria Ligor (impusă de co-președintele Alina Gorghiu), le-a explicat celor prezenți că trebuie făcute modificări la Legea electorală fără să fundamenteze în vreun fel soluțiile alese ca apoi să fugă la propriu din sală pentru ca presa să nu îi pună întrebări - ulterior a răspuns întrebărilor STIRIPESURSE.RO, dar total general și fără a spune nimic concret - VEZI AICI ONG-urile prietene nu au deranjat cu nimic. Singurii care au deranjat au fost chiar reprezentanții românilor din Diaspora care au arătat că măsurile sunt tardive și mai mult încurcă - AICI totul despre evenimentul care a avut loc la sediul MAE.

STIRIPESURSE.RO a aflat însă că masa rotundă a fost de fapt o mascaradă. Deciziile se luaseră deja cu câteva ore înainte în cadrul unei întâlniri în care șeful Cancelariei premierului a tunat și fulgerat susțin surse din cadrul Guvernului. El ar fi susținut că ordinul pentru modificări îl are de la partid și că ele trebuie repede promovate în forma propusă de guvern (Dragoș Tudorache provine din fostul PDL, dar a fost impus la Palatul Victoria de co-președintele Alina Gorghiu).

Adică o nouă dezbatere făcută de formă pentru a confirma ce vrea Guvernul și nu pentru a amenda în vreun fel dorințele guvernamentale.

Și exemplele pot continua

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.