Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jongleria PSD la SRI

SRI

Coalitia de guvernare a redefinit 'urgenta' in numirea sefilor de institutii: cu cat un post e liber de mai mult timp, cu atat scade urgenta sa fie numit un sef.

PSD si-a motivat amanarea votului pentru numirea lui Eduard Hellvig - sustinut oficial de aproape toate partidele - la sefia SRI prin urmatoarea argumentatie: si-asa directoratul Serviciului Romani de Informatii nu e asigurat de atata vreme, de ce atata graba?

Dar nu cumva tocmai pentru ca SRI nu are de mult un sef, trebuie numit unul cat mai repede?

In sedinta conducerii reunite a Parlamentului de luni, PSD a dat primul semn ca doreste amanarea pe cat posibil a votului la SRI. Secretarul comisiei SRI spune in sedinta ca poate veni la timp cu raportul pentru votarea lui Eduard Hellvig la sefia SRI, de catre Plenul Parlamentului, in ziua de MARTI, dar cei din coalitia de guvernare incearca sa-l convinga de faptul ca e mai bine ca decizia sa o analizeze 'în linişte, fără niciun fel de presiune'.

In cele din urma, se amana decizia pentru miercuri. Ulterior acestei sedinte, coalitia a impus o noua amanare, pentru lunea viitoare.

Mai multe informatii despre acest subiect: Cine a trantit meciul la SRI

Pasaje din sedinta conducerii reunite a Parlamentului, 23 februarie 2015:

Domnul Ludovic Orban (PNL): Solicitarea noastră este ca audierea să se realizeze mâine dimineaţă în comisia de specialitate şi tot mâine, în jurul orelor 14.00–l5.00, să facem plenul reunit pentru votul în plenul reunit.

Domnul Verestóy Attila (UDMR, secretarul Comisiei SRI): Domnule preşedinte, dacă-mi permiteţi, ca să avem şi raportul şi să terminăm tot ce ţine de seriozitatea prezentă oricum în astfel de situaţii, eu aş propune la ora 16.00 să fie plenul reunit.

Domnul Ioan Chelaru (PSD): La ora 16.00, mâine.

Domnul Verestóy Attila: Da. Noi putem să fim pregătiţi cu raportul, începând de la ora 16.00, mâine până la data la care veţi decide.

Domnul Ioan Chelaru: Îndrăznesc să cred sau să mă gândesc că, cunoaşteţi deja conţinutul raportului?

Domnul Verestóy Attila: Nu, dar putem să fim gata

Domnul Ioan Chelaru: Eu cred că necesar ar fi şi să fim serioşi cu toţii – nu intraţi dumneavoastră în discuţie din acest punct de vedere – să discutaţi cu candidatul, să formulaţi un raport, să convocăm şedinţa comisiei, cred eu, cel mai bine, miercuri la ora 13.00, când se termină prima parte a şedinţei de plen a Senatului, şi după aceea să stabilim, în acea şedinţă, data convocării plenului reunit. Nu cred că postul de director SRI s-a eliberat ieri, cred că s-a eliberat în urmă cu câteva săptămâni şi nu cred că o zi, două sau cinci mai contează. Este o chestiune extrem de serioasă. Sunt convins că dumneavoastră o veţi trata ca atare în comisie. Raportul, bănuim, aşa cum şi dumneavoastră intuiţi, este favorabil, dar el trebuie supus şi aprobării Birourilor permanente reunite. Şedinţa Birourilor permanente reunite pe care eu o propun este miercuri, la oara 13.00.

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu (PLR): Sau miercuri dimineaţă, bineînţeles. Şi eu cred că, având în vedere că postul este vacant de atâta vreme, graba de a rezolva totul mâine nu mi se pare justificată, mai ales că este o poziţie importantă pe care cred că trebuie s-o analizaţi în linişte, fără niciun fel de presiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.