Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine a trântit meciul la SRI

spion

Conducerea Parlamentului a decis, miercuri, că votul privind numirea lui Eduard Hellvig în funcția de Director al Serviciului Român de Informații (SRI) va fi acordat săptămâna viitoare.

Gestul Parlamentului sfidează orice logică:

1. In spatele lui Eduard Hellvig s-a adunat o mega-Coalitie. In afara de putinii parlamentari PMP, toata lumea a spus ca il sustine. Chiar si fara sustinerea parlamentarilor PSD, Hellvig avea o majoritate confortabila. PROBLEMA MAJORITATII NU EXISTA (mai multe explicatii si situatia detaliata aici)

2. Asigurarea prezentei la vot nu era o problema. Astazi, atat la Senat cat si la Camera Deputatilor sunt asigurate cvorumul de lucru, deci parlamentarii sunt deja in Parlament, nefiind o scuza pentru partide faptul ca ar fi in teritoriu si nu ii pot aduce in plen in timp util. PROBLEMA PREZENTEI NU EXISTA.

3. Votul din Parlament era cunoscut de saptamana trecuta, astfel incat nu era pentru nimeni o surpriza numirea sa in cursul acestei saptamani.

4. In ipoteza in care PSD si-a impus punctul de vedere privind amanarea, ce motiv avea sa o faca din moment ce oricum Hellvig va ajunge sef la SRI fara votul lor? Care e diferenta ca e numit saptamana aceasta, saptamana viitoare sau peste o luna, daca oricum va fi numit?

Daca nu exista nicio problema, totusi de ce a fost amanat votul in Parlament?

Posibile explicatii:

Unul din partidele care l-au sustinut initial pe Eduard Hellvig s-a razgandit.

E greu de crezut ca poate sa fie vorba de PNL. UDMR oricum nu conteaza. In ceea ce-i priveste pe PSD-isti, chiar daca niciun deputat si niciun senator PSD nu ar fi participat la votul pentru SRI, Hellvig tot ar trece. Deci nu e suficienta opozitia PSD. Singurii care ar fi putut determina amanarea votului sunt parlamentarii UNPR. Pentru ca doar fara UNPR si fara PSD, Hellvig pica in Parlament. Daca UNPR s-a sucit, intrebarea este ce s-a intamplat?

A aflat UNPR ceva compromitator despre Eduard Hellvig? Daca da, sa o spuna public.

A existat un troc subteran si UNPR a aflat ca va fi tras pe sfoara? Daca da, ce s-a promis pentru sefia SRI?

Se dorește cumva validarea in aceeasi zi, in Parlament, si a sefului SIE, la pachet cu seful SRI, si se asteapta revenirea in tara a lui Klaus Iohannis pentru o asemenea propunere?

**** "Nu văd niciun motiv de grabă excesivă să punem votul astăzi sau mâine. Avem lucrări programate. Eu sunt mai degrabă, şi am şi discutat cu colegii din Coaliţia de guvernare, şi propunerea noastră va fi să facem şedinţa de plen reunit pentru a acorda votul, în privinţa nominalizării directorului SRI, săptămâna viitoare, la începutul săptămânii, cel mai probabil luni, poate marţi" (Calin Popescu Tariceanu ) Dar care este motivul amânării cand totul pare stabilit?

**** "Nu este decizia mea, nici a preşedintelui Tăriceanu, nu noi mobilizăm membrii grupurilor parlamentare astfel încât ei să fie prezenţi la o şedinţă" (Valeriu Zgonea) Cine nu și-a mobilizat oamenii?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.