Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a fost numită Laura Codruţa Kovesi în fruntea DNA: Victor Ponta spune că şi Liviu Dragnea a fost de faţă

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Liviu Dragnea Laura Codruța Kovesi Dragnea Kovesi

Fostul prim-ministru, Victor Ponta, vine cu noi dezvăluiri despre cum a fost numită Laura Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef al DNA în 2013. Ponta a spus la TVR că în momentul în care a fost făcută nominalizarea Liviu Dragnea, Gabriel Oprea şi alte trei persoane au fost de faţă.

Citește și: Replici dure între jurnalistul Dan Tapalagă și adjunctul lui Coldea: ‘…ieșiți în față ca un bărbat și spuneți: Cum era pe canapeaua lui Coldea?’

"În 2013, Bau-Bau cu care luptau PSD şi Antena 3 era Daniel Morar şi eu m-am dus acolo şi Traian Băsescu o ţinea cu Daniel Morar, eu o ţineam să nu fie. De ce nu mă cheamă la Comisia SRI? Păi era lângă mine Dragnea (...) când am decis să o numim. (...) Dl Dragnea m-a susţinut public şi a spus că e o propunere bună", a spus Ponta.

Citește și: Scandal în sistemul medical: Statul vrea să introducă 9 medicamente noi pe lista de compensate și gratuite, dar nu are bani să le acopere

Întrebat de ce, anterior, a acceptat să o numească pe Kovesi la Bruxelles, Ponta a răspuns: "Au fost nişte rugăminţi, de la alţi oameni. Nu vreau să dau detalii, poate mă cheamă la comisie şi o să le dau acolo. În general am avut foarte multe discuţii informale şi nu-mi place să dau din casă".

Citește și: Inedit! Ce țară se opune intrării României în Schengen și din ce motiv

Totodată, Ponta a spus că "mai e o minciună" vehiculată în spaţiul public, şi anume că el ar fi dat-o afară pe Mona Pivniceru pentru că în 2013 n-a vrut să accepte numirea Codruţei Kovesi la DNA. Fostul premier a explicat că a fost o înţelegere cu Mona Pivniceru să ocupe funcţia de ministru al Justiţiei până se eliberează un post la Curtea Constituţională, unde aceasta a şi fost numită judecător.

"De 9 luni au spus că mă cheamă la Comisii SRI, dar nu mă cheamă. Când am propus-o pe Kovesi, Dragnea era lângă mine. Mai era şi Gabriel Oprea şi alţi trei oameni care nu erau politici. Eram într-o incindtă a unei instituţii publice. Şi Dragnea şi Oprea au fost de acord. Oprea era cel mai entuziasmat, apoi a regretat. Din cei şase de atunci, doar unul nu are dosar. Dacă mă cheamă la Comisie, eu mă duc. Mă duc cu Dragnea şi cu Oprea să povestim. Erai lângă mine, atenţie. Crin Antonescu m-a criticat public. El nu era de faţă", a dezvăluit Ponta.

Citește și: Imagini ce vor revolta milioane de români! Ce gigant are la vânzare ouă expirate, vopsite, cu data de expirare schimbată

Fostul premier a făcut dezvăluiri şi despre celebra întâlnire din via lui Sebastian Ghiţă. "Asta e o tâmpenie cu via. Eu nu m-am dus în 2011 să mă întâlnesc cu Kovesi în vie. Eu m-am dus la Sebastian Ghiţă. Eu în 2011 nu eram premier, Kovesi nu era la DNA. Când au apărut scandalurile cu Sebi Ghiţă, Kovesi a spus că nu s-a văzut cu nimeni. Eu de asta am răbufnit. Eu nu am negociat nimic că nu eram nimic în 2011. Cei care repetă povestea cu via nu sunt tâmpiţi, sunt doar ticăloşi.

Citeşte şi: Mihai Tudose spune ce DEZASTRU e în Timișoara: Dialogul HALUCINANT cu primarul liberal al municipiului

Eu sper că Ghiţă nu m-a înregistrat că am fost de multe ori la el invitat. Fiind prieten cu amândoi, ne-a gândit să ne împrietenească. Nu ştiu cum au devenit ei prieteni. Erau în relaţii foarte bune. Am avut multe discuţii informale şi nu îmi place să dau din casă. Dacă mă cheamă la comisie, eu spun dacă e nevoie. Povestea cu Black Cube e ceva de poveşti nemuritoare. Sună ciudat. Cu Dragomir nu am avut ocazia să ne întâlnim, să ne cunoaştem. Eu nu cred că e nebun sau mitoman, cred că e lovit de sistem. E un sistem care distruge oameni. Li s-a făcut dosar ca să fie înlăturaţi din funcţii", a mai spus Ponta la TVR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.