Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a fost sancționat deputatul AUR care l-a numit 'nazist' pe deputatul minorității germane

Inquam Photos / Octav Ganea
Camera Deputatilor

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis, marţi, sancţionarea cu avertisment a parlamentarului AUR Titi Stoica, după ce acesta i-a spus deputatului minorităţilor naţionale Ovidiu Ganţ că este "nazist".

Deputaţii jurişti au analizat o sesizare înaintată Biroului permanent de grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

"Pe masa Comisiei juridice am avut acea sesizare făcută de Biroul permanent cu privire la jignirile adresate de către un coleg parlamentar unui alt coleg parlamentar. Atacul la persoană este nejustificat. Trebuie să ne oprim din a face asemenea lucruri şi de a emite judecăţi de non-valoare", a declarat, la finalul şedinţei, preşedintele comisiei, Laura Vicol.

Pe 9 februarie, deputatul minorităţilor naţionale Ovidiu Ganţ declara că reprezentantul AUR Ciprian Titi Stoica l-a numit "nazist", context în care a solicitat Parchetului General să se autosesizeze pentru această faptă.

"În baza articolului regulamentului care prevede că pot sesiza plenului probleme în desfăşurarea mandatului, doresc să informez plenul asupra următoarelor: astăzi am fost victima unei agresiuni verbale fără precedent din partea unui deputat AUR, numitul Ciprian Titi Stoica. De 17 ani sunt membru al Camerei Deputaţilor şi niciodată nu mi-am permis să jignesc vreun coleg sau să aduc injurii cuiva, cu atât mai puţin unui membru al Camerei. Astăzi dimineaţă, în timpul şedinţei de regulament, deputatul Ciprian Titi Stoica m-a numit nazist, insistând în continuare citez - 'Asta e adevărul istoric, sunteţi nazişti'", afirma Ganţ, în plenul Camerei Deputaţilor.

Ulterior, copreşedintele AUR George Simion a declarat că deputatul Ciprian Titi Stoica a folosit apelativul "nazist" în şedinţa Comisiei de regulament, dar nu doar la adresa deputatului minorităţilor naţionale Ovidiu Ganţ, ci a tuturor membrilor prezenţi.

Ciprian Titi Stoica a respins ulterior acuzaţiile, susţinând că el a catalogat "naziste" metodele folosite în Comisia de regulament şi că poate să demonstreze acest lucru pentru că "este totul filmat".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.