Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a înfruntat-o Viorica Dăncilă pe Angela Merkel: 'Opinia mea diferă de cea a domnei cancelar'

merkel

Premierul Viorica Dăncilă a vorbit într-un interviu pentru „Adevărul” despre conversaţia telefonică pe care a avut-o cu Angela Merkel la începutul lunii februarie, explicând că a vorbit despre conducta de gaz Nord Stream 2.

CITEȘTE ȘI: Ce boli sunt provocate de dinții prost îngrijiți

"Aici aş vrea să fac două precizări. Dacă premierul ar participa la Consiliul European, unde participă, de fapt, premierii, pentru că acolo se iau mai mult decizii economice, aş fi avut posibilitatea de a vedea opţiunea fiecărui stat. Participând preşedintele, nu am avut această oportunitate, cu toate că decizia era la premier, inclusiv pe directiva gaze. Este normal ca un premier să-şi vadă interesul propriei ţări. Interesul doamnei Merkel era să se realizeze acea conductă, iar pentru noi era important să fim de partea partenerilor noştri strategici, care ne asigură şi securitatea. Şi atunci am susţinut partenerii strategici. Am avut o discuţie şi am spus că opinia mea diferă de cea a domnei cancelar. Eu cred că fiecare dintre state trebuie să-şi susţină propriul interes", a afirmat Viorica Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel au vorbit pe 8 februarie la telefon, discuţia fiind confirmată şi de ambasada Germaneiei la Bucureşti, fără a da detalii despre subiecte. Ulterior s-a aflat că tema discuţiei ar fi fost initiaţiva germano-rusă privind crearea unei conducte noi de gaz - Nord Stream 2. Cancelarul german ar fi încercat atunci să o convingă pe Viorica Dăncilă să nu introducă în cadrul Consiliului Uniunii Europene o propunere de directivă care ar afecta direct interesele Germaniei în ceea ce priveşte Nord Stream 2 şi conexiunea cu Rusia.

CITEȘTE ȘI: Cum să stimulezi inteligenţa copiilor: Programul ideal şi tipul de activităţi care dau roade .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.