Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum au ajuns informaţii dintr-un dosar penal la judecătorul CCR Petre Lăzăroiu: Am şi eu prietenii mei

www.ccr.ro
CCR

Judecătorul CCR Petre Lăzăroiu, al cărui mandat este pus sub semnul întrebării, a susţinut, într-un interviu televizat că a fost interceptat în anul 2011, pe baza unui mandat de siguranţă naţională, fără a nominaliza persoana de la care are informaţia. Magistratul a precizat că nu a fost informat oficial de realizarea interceptărilor.

”Știți că în 2011 am fost interceptat cu autorizație de la ÎCCJ? Pe siguranță națională. Îl interceptau pe Borbely - avea el atunci o problemă și eu voiam să cumpăr o cabană de vânătoare, pe undeva prin Covasna. Și l-am întrebat - știam că exista o hotărâre de guvern de prin 2007 că toate aceste cabane de vânătoare care nu sunt productive să fie scoase la vânătoare. L-am întrebat: dacă ai și poate să fie scoasă la vânzare, vreau să o scoți la vânzare. (...) Astea erau discuțiile mele cu Borbely și, probabil, pentru că el era interceptat... Că știți cum e: ești interceptat și toți cu care vorbești sunt și ei interceptați.

Și bineînțeles că am căzut acolo în plasa interceptărilor și s-a dus la președinte, la Băsescu. A zis, domnule știi cutare, cutare. (…) Dacă ăsta are probleme penale, Lăzăroiu, se duce la ÎCCJ și îl scapă. Asta se întâmpla de sărbătorile de Paște, în aprilie 2011 și m-a chemat și mi-a zis vezi că s-a dat mandat de interceptare. Știu și cine l-a dat. Vă dați seama că atunci când se dă un mandat de interceptare, atunci trebuie să existe un dosar.

Vă imaginați că mă uitam în fața casei să văd dacă sunt mascații. Nu am făcut nimic. N-avem nicio treabă, doar că picasem în plasa interceptărilor. Dar și după iunie-iulie m-au chemat. Au zis, stai liniștit că s-a văzut că nu ești de vină. Incredibil, dar adevărat. Nici până în ziua de astăzi nu mi-au spus că am fost interceptat. Prin iunie-iulie mandatul s-a încheiat, au văzut că nu am nicio treabă. Am și eu prietenii mei, care m-au anunțat că sunt interceptat. Eu nu o să fac ce a făcut Toni. Să mă revoce, eu mă judec și vedem noi cine o să plătească”, a spus Petre Lăzăroiu, duminică seara, la Antena 3.

La momentul realizării presupuselor interceptări,Laszlo Borbely era ministru al Mediului, iar Petre Lăzăroiu era judecător al CCR, fiind numit la propunerea lui Traian Băsescu. Tot la acel moment, procuror şef al DNA era Daniel Morar, actual judecător al CCR, propus tot de Traian Băsescu, iar procuror general al României era Laura Codruţa Kovesi.

În 2011, şeful DNA de la acea vreme denunţa presiuni asupra procurorilor prin declaraţii făcute de procurorii referitoare la un dosar în care era vizat Laszlo Borbely. Fostul ministru a scăpat de anchetă după ce, în două rânduri, parlamentarii au respins cererea de urmărire penală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.