Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a petrecut revelionul opozantul rus Aleksei Navalnîi într-o celulă disciplinară

Agerpres - Reuters
aleksei navalnîi

Opozantul Aleksei Navalnîi, aflat de aproape doi ani în închisoare în Rusia, a relatat într-o comunicare cu avocaţii săi cum a petrecut noaptea de Anul Nou într-o celulă disciplinară, transmite AFP.

Mesajul publicat luni, apreciat de agenţia citată ca un nou exemplu de înăsprire a condiţiilor de detenţie impuse celui mai cunoscut disident rus, precizează că administraţia penitenciarului a decis să îi aplice o pedeapsă de 15 zile de carceră pentru nerespectarea regulamentului. Concret, Navalnîi susţine că a fost sancţionat pentru că şi-a făcut toaleta de dimineaţă la orele 05.24, cu 36 de minute înainte de momentul prevăzut, 06.00.

"Aşa mi-au stricat planul de a petrece un super-revelion cu un pachet de chipsuri şi o cutie de conserve de saira (peşte de origine japoneză - n. red.) pe care le pusesem deoparte", a scris opozantul. Miezul nopţii l-a găsit împreună cu alţi doi deţinuţi, dintre care unul "psihotic", care "urla". "Una peste alta, sunt mulţumit. Oamenii plătesc pentru a petrece un revelion original, pentru mine a fost gratis", a comentat el cu umorul obişnuit.

Navalnîi a menţionat şi că în ultimele luni este închis de obicei împreună cu un deţinut cu probleme de igienă, care arată ca un "boschetar", dar "acum trebuie numit şoferul de tractor, fiindcă l-am spălat bine, iar asta e meseria lui".

Opozantul a precizat că administraţia îl obligă pe colegul lui să facă naveta între celulă şi infirmerie, unde se manifestă o epidemie de gripă. "S-ar zice că îl folosesc ca armă bacteriologică, nu e de mirare că e deprimat", a adăugat el, încheind cu "La mulţi ani, sănătate!".

Navalnîi a fost arestat în ianuarie 2021, imediat ce s-a întors din Germania, unde fusese tratat pentru o intoxicaţie cu un agent neurotoxic, pentru care consideră vinovat Kremlinul. În martie 2022, el a mai primit o condamnare de nouă an de închisoare în regim strict, în urma unor acuzaţii de "escrocherie" pe care le consideră fictive. În octombrie anul trecut, i s-a comunicat că este acuzat şi de alte infracţiuni, pentru care ar putea fi condamnat la încă 30 de ani de detenţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.