Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a `salvat-o` CCR pe Ana Birchall. Subiectul nu a existat în CEx

Guvern
birchall ana

CCR a salvat-o pe Ana Birchall de o excludere din PSD! Mai mulți lideri ai partidului voiau excluderea ministrului Justiției din partid, după ce a declarat că susține desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. Însă, CCR a decis că președintele Klaus Iohannis trebuie să semneze decretul de revocare a lui Birchall, pe care premierul Viorica Dăncilă i-l înaintase, astfel că liderii PSD au decis să nu mai supună la vot excluderea acesteia.

Florin Iordache a precizat că este "o normalitate" plecarea Anei Birchall din Guvern. "Printre marile victorii pe care le-a avut această guvernare este şi aceea că am repus Justiţia acolo unde îi este locul şi într-un Guvern politic un ministru nu-şi poate permite să îşi bată joc de munca Parlamentului, prin faptul că aşa îi spun nişte consultanţi, fie că discutăm de o foaie de parcurs cu o putere occidentală .... Pe mine mă deranjează declaraţiile publice şi aceste declaraţii publice care vin în contradicţie cu tot ceea ce a făcut PSD şi cu tot ceea ce am încercat să aducem - normalitatea în viaţa românilor - nu este în regulă", a spus Iordache.

Citește și: Alexandru Cumpănașu, atac de ultimă oră la Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis: ‘Își pun coada pe spinare’

Acesta a afirmat că Secţia specială pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie "trebuie să-şi îndeplinească rolul acela constituţional pe care îl are".

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că decizia Curţii Constituţionale a României este obligatorie pentru toată lumea.

"Nu o să comentez o decizie a CCR. Este obligatorie pentru toată lumea", a spus Ciolacu, înainte de şedinţa CExN al PSD.

Citește și: S-a aflat! Ce salariu are Mugur Isărescu

Întrebat când ar trebui premierul să vină în faţa Parlamentului, Ciolacu a precizat că nu are importanţă.

El a dat asigurări că PSD are majoritate în Parlament. "Eu am văzut că astăzi au trecut toate legile, inclusiv cele organice", a afirmat Marcel Ciolacu.

Citește și: Dezastru! Şeful Transelectrica şi-a falsificat diploma de absolvire

Şi deputatul PSD Florin Iordache a susţinut că PSD are majoritate. "Avem majoritate în Parlament. (...) Nicio lege organică nu este respinsă. (...) PSD are suficiente voturi să menţină guvernarea", a arătat Iordache.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.