Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum AFECTEAZĂ Revoluţia Fiscală salariile din MAI: Explicaţiile ministrului Carmen Dan

Inquam Photos / George Călin
Inquam Carmen Dan

Ministrul de Interne dă asigurări că salariile angajaţilor MAI nu vor suferi scăderi, ca urmare a implementării noii legi. Invitată la România TV, Carmen Dan a precizat că unele salarii vor scădea, în sistem, însă ar fi vorba doar de "vârful" instituţiei, unde se depăşea cuantumul prevăzut în grilă. Carmen Dan, a infirmat şi informaţiile potrivit cărora poliţiştii ar urma să lucreze doar opt ore pe zi, în intervalul 8,00- 16,00.

Citeşte şi: UPDATE - Piaţa Victoriei, luată cu ASALT: Mălin Bot, alături de românii NEMULŢUMIŢI de Revoluţia Fiscală / FOTO-VIDEO

"În MAI salariile nu scad şi am arătat cu cât au crescut, de-aia este şi concludent acest grafic. M-aş duce către agentul de poliţie, pentru că e important de precizat că într-un an au crescut salariile cu 20%. Am venit şi cu un salariu din zona subofiţerilor. Ministrul trebuie să fie preocupat de beneficiul salarial şi în ceea ce priveşte jandarmeria şi pompierii. Lucrurile sunt evidente: sunt şi salarii care vor scădea. Şi am indicat acele 30 de salarii din vârful nivelului de salarizare, salarii care depăşeau, ca şi cuantum grila instituită în legea salarizării.", a precizat Carmen Dan.

Nici personalul civil nu ar avea de suferit din punct de vedere al salariilor.

“Şi personalul civil a beneficiat d eo majorare de 15% în 2017. Se va regăsi şi acolo această creştere, e adevărat, pe net de 3-4%. Am spus care au fost creşterile salariale: poliţiştii 10%, militarii 15% şi personalul contractual 15%. “, mai spune ministrul de Interne.

Carmen Dan, a infirmat, duminică, informaţiile publice potrivit cărora poliţiştii ar urma să lucreze doar opt ore pe zi, în intervalul 8,00- 16,00.  Dan a declarat că mesajul transmis în spaţiul public este "iresponsabil" şi a apărut "din dorinţa de manipulare".

"Este un mesaj iresponsabil, pentru că Poliţia trebuie să rămână o instituţie serioasă, o instituţie care asigură un serviciu permanent, pentru că acesta este specificul activităţii de Poliţie şi nu numai al activităţii de Poliţie, acesta este specificul acestui minister. Ca şi cum Poliţia ar fi o firmă privată, ca şi cum ne-am anunţa intrarea în faliment, ca şi cum am închide şi am pleca cu toţii acasă. De asta spun că există o iresponsabilitate", a afirmat Dan.

Ea a dat asigurări populaţiei că agenţii şi ofiţerii de poliţie vor lucra în ture 24 de ore din 24 şi că "Poliţia va fi prezentă atunci când comunitatea va avea nevoie de sprijinul ei".

"Cert este că acest mesaj s-a transmis în spaţiul public. Cert este că, din punctul meu de vedere, acest mesaj are urmarea de a transmite o stare de panică în rândul cetăţenilor şi tocmai de aceea este un mesaj iresponsabil. Bineînţeles că nu se va întâmpla aşa. Vreau să spun că asigurarea acestei continuităţi a activităţii muncii de poliţie este un fapt. Întotdeauna activitatea Poliţiei a fost organizată pentru asigurarea acestei permanenţă. Eu am dat un termen de două săptămâni şefului Poliţiei Române pentru a se asigura că această continuitate, prin serviciu în ture, 24 din 24 de ore, este asigurată punctual la nivelul fiecărei structuri", a mai spus ministrul Carmen Dan, în emisiunea de la România TV.

De altfel, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat miercuri, referitor la veniturile poliţiştilor, că sporul de 40% nu a fost tăiat, acordarea acestuia fiind temporară, până la 31 decembrie 2017.

"Acest spor nu a fost tăiat. El a fost acordat ca măsură fiscal-bugetară temporară până la 31 decembrie 2017. În acest moment, nu mai există baza legală pentru acordarea sa. De acest spor de 40% pentru perioada cât poliţiştii stăteau acasă, dar ar fi putut fi chemaţi la muncă au beneficiat aproximativ 8.000 de poliţişti, din cei 127.000 de angajaţi ai ministerului", a spus Carmen Dan, la minister.

Ea a precizat că acest spor s-a decis printr-un amendament susţinut în Parlament cu ocazia adoptării Legii de aprobare a Ordonanţei nr. 9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017, fiind valabil doar pentru acel an, şi nu a fost introdus prin legea salarizării.

"Interpretarea încetării de drept a aplicării acestui spor ca fiind o tăiere a salariilor, cauzată de aplicarea legii salarizării, este de fapt o manipulare", consideră Carmen Dan.

Ea a adăugat că, în cele 6 luni în care s-a acordat acest spor, mecanismul de plată a timpului liber a generat şi situaţii anormale, în care poliţiştii au fost mult mai motivaţi să stea acasă decât să vină la serviciu şi, în plus, nu toţi poliţiştii care se aflau în situaţia de a veni la serviciu în afara orelor de program beneficiau de sporul de 40%, generând astfel şi unele nemulţumiri în rândul angajaţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.