Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum ajungem să ne poluăm singuri în casă (toxicolog)

sanatate

Toxicologul Radu Țincu a atenționat la Antena 3 că fără să vrea mulți români se poluează în propria casă prin obiceiuri nesănătoase:

  • „Revoluţia industrială a adus o cantitate enormă de substanţe toxice, substanțe care au fost revărsate în mediu. Ce știm astăzi este că poluarea e rseponsabilă de o mare parte din îmbolnăvirile la nivel mondial, există corelaţii între poluare şi cancere. Aşa ne explicăm de ce persoane nefumătoare dezvoltă cancer pulmonar, așa ne explicăm de ce persoane cu alimentație echilibrata dezvoltă un cancer digestiv, pentru că aerul pe care îl respirăm conţine substanţe toxice.
  • De exemplu, metalele grele prezente în mediul înconjurător, din apa mărilor şi oceanelor, au contaminat supravieţuitoarele din aceste medii şi azi avem exemple de peşti contaminaţi cu metale grele, avem exemple de pești și fructe de mare contaminate cu plastice deversate în apele mările și oceanelor. Dacă discutăm de plastice, e un studiu din 2019 de la Universitatea din Viena care arată că opt din 10 persoane sănătoase au în materiile fecale prezenţă de plastic, ceea ce arată că suntem expuşi zilnic acestui nou toxic, pentru că to ce ne înconjoară şi e depozitat în plastic eliberează particule de microplastic, iar acestea ajung în corpul nostru.
  • În casă ne poluăm cu propriile noastre obiceiuri: folosim în exces de substanţe de curăţenie, odorizante, aromatizanţi de rufe, folosim în exces lumânări parfumate. Şi ne mirăm de ce, în ultimii ani, ați văzut că o proporţie covârșitoare de copii au boli alergice şi astm pentru că în interiorul casei noi folosim toate aceste substanțe. Orice moleculă străină cu care intrăm în contact va determina un răspuns în organismul nostru”, a atenţionat dr. Ţincu.

Vezi si: Vicepremierul Raluca Turcan: Repetarea anului școlar este un scenariu posibil .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.