Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum ar putea PP-DD să-şi refacă grupul în Senat

senatul-romaniei

Conform regulamentului Senatului, un grup poate exista doar dacă are şapte senatori aleşi pe listele partidului, iar PP-DD mai are doar trei senatori. Şi situaţia PC este una delicată, conservatorii având în acest moment şapte senatori, dintre care unul „furat” de la PP-DD. Opoziţia a cerut desfiinţarea grupului, o decizie urmând să se ia în Biroul Permanent al Senatului.

Senatorul PP-DD Ioan Iovescu susţine că s-a propus modificarea regulamentului, astfel încât grupul PC să poată exista legal. De această situaţie ar putea profita şi oamenii „domnului Dan”, care visează să aibă din nou propriul grup. „Biroul Permanent al Senatului trebuie să ia o decizie. Ei au spus că o rezolvă prin schimbarea regulamentului. Dacă se schimbă regulamentul, ce-i mai mult decât doi e deja un grup. Noi suntem trei şi putem să avem şi noi un grup PP-DD. Eu vreau să avem şi sper ca de la toamnă să avem grup PP-DD din nou. Eu sunt de regulă disciplinat. Dacă e un regulament, să-l respectăm, asta este. Ne doare că nu mai suntem grup. Domnul Oprea a spus că dacă e să schimbăm regulamentul, nu coborâm numărul la 6, ci îl coborâm la minim. Minimul este 3”, a declarat Iovescu, pentru stiripesurse.ro

Un alt scenariu apărut zilele trecute prevedea un grup pixt format din senatorii PP-DD şi cei ai PC. Varianta aceasta este respinsă de senatorul Iovescu, el însuşi printre cei care au contestat legalitatea grupului PC. „Eu nu sunt de acord cu aşa ceva. Eu nu vreau să ne combinăm. Sunt discuţii pentru că suntem în aceeaşi oală. Puteam să facem deja grup mixt dacă voiam. Eu n-am susţinut şi nu voi susţine aşa ceva. Nici nu ar fi posibil, pentru că ei sunt la putere, noi suntem în opoziţie. Şi în campanie am spus că oamenii ăştia au furat de 24 de ani, nu ne putem duce cu ei de mână să facem grup comun anuma. Am luat cuvântul în plen acum vreo două săptămâni şi am susţinut că grupul PC e în afara regulamentului”, a mai declarat Iovescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.