Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum arată linia de fortificații Wagner construită de mercenarii lui Putin în estul Ucrainei / Video - Foto

pbs.twimg.com
wagner-razboi-ucraina

O fortificație anti-tanc de aproape doi kilometri a fost construită în afara orașului Hirske ocupat de ruși, în estul Ucrainei, arată noi imagini din satelit de la Maxar Technologies, potrivit CNN.

Fortificația constă din patru rânduri de piramide de ciment, despre care rușii speră că vor opri vehiculele și tancurile ucrainene să se deplaseze spre est. Un șanț mare este situat în spatele fortificațiilor antitanc.

Două instituții de presă ruse au raportat de la locul de fortificație, pe care l-au numit „Linia Wagner”, referindu-se la grupul de mercenari ruși Wagner Group. Zvedza TV, instituția de presă pentru armata rusă, a spus că este o „a doua linie de apărare” dacă ucrainenii ar încerca să pătrundă în zonă.

Deși fortificația ar putea ajuta la apărarea împotriva unui atac frontal, nimic nu împiedică forțele ucrainene să călătorească în jurul fortificațiilor, care se întind doar pe 1,6 kilometri sau puțin peste o milă.

RIA/FAN, un tabloid rus, a publicat miercuri o hartă în care susținea că grupul Wagner va continua să-și construiască „linia” până când se întinde la est de la granița ruso-ucraineană până la Kreminna și apoi la sud până la Svitlodarsk.

O analiză CNN a hărții a arătat că o fortificație atât de lungă s-ar întinde pe aproximativ 217 km.

”Simpla prezenţă a unităţilor Wagener pe linia frontului este deja un zid impenetrabil”, consideră Evgheni Prigojin, şeful grupului paramilitar rus Wagner.

Nu este prima dată când Grupul Wagner folosește tranșee pentru a-și fortifica pozițiile. În 2021, grupul de mercenari a construit aproximativ 40 de mile, peste 70 km, de tranșee în deșertul libian pentru a opri atacurile la sol asupra pozițiilor lor de acolo.

content-image

content-image

baba

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.