Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum au ajuns algele marine să ucidă vieţuitoarelor marine de pe coastele peninsulei Kamceatka

Pixbay
alge

Decesele în masă ale vieţuitoarelor marine de pe coastele peninsulei Kamceatka, în Extremul Orient rus, au fost cauzate de înflorirea unor alge toxice, a declarat vineri cel mai înalt responsabil pentru mediu din ţară, potrivit DPA.

"A fost vorba de toxicitatea algelor în această perioadă", a precizat ministrul rus al resurselor naturale, Dmitri Kobilkin, în comentariile transmise de TASS.

Citește și: Mesaj de ultim moment al ministrului Marcel Vela: ‘De astăzi, ne despărțim’

Potrivit lui Kobilkin, autorităţile încearcă în prezent să stabilească ce a determinat această înflorire extraordinară, precum şi o reducere a nivelurilor de oxigen din apă, scrie agerpres.ro.

Potrivit Comitetului rus de Anchetă, descoperirile iniţiale nu au dezvăluit vreun nivel mai ridicat de poluare provocată de om cum este cea remarcată după o deversare de combustibil.

Citește și: Fost ministru al Muncii: ‘Guvernul Orban pregătește o bombă fiscală amorsată pentru 2021’

Coroborând evaluarea ministrului pentru resurse naturale, Comitetul de anchetă a indicat vineri într-o declaraţie că decesele în masă par să fi fost cauzate de fitoplanctonul toxic.

Organizaţia internaţională pentru protecţia mediului Greenpeace a raportat la începutul acestei luni că surferii din zonă s-au îmbolnăvit după ce au intrat în contact cu apa.

Citește și: Decizie radicală a Anei Birchall: ‘Nu mai candidez pentru un nou mandat!’

"La mijlocul lunii septembrie, apa mării şi-a schimbat culoarea şi a căpătat un miros neplăcut", se precizează în declaraţie, dată publicităţii pe 16 octombrie."Oamenii au raportat efecte asupra sănătăţii. Animale moarte au ajuns la mal, lăsând carcase pe numeroase plaje".

Greenpeace a precizat la acel moment că nu este sigură ce a cauzat incidentul şi ia în considerare o gamă largă de potenţiali factori. Aceşti factori au variat de la "cauze naturale, cum ar fi creşterea fitoplanctonului toxic, activitatea seismică sau vulcanică, până la activităţi umane precum deversarea de deşeuri toxice sau de combustibil, un accident de petrolier sau o activitate militară", a precizat Greenpeace.

Citește și: Suedezii avertizează! Impactul pe care îl are izolarea asupra sănătății .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.