Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum dă Ungaria încă o lecție României: Cursuri profesionale organizate de Ungaria pentru ca tinerii să-și găsească un loc de muncă în Transcarpatia

romania ungaria3
Tinerii din Transcarpatia care au urmat cursuri de formare și-au primit diplomele în orașul maghiar Matesalka. Ceremonia de acordare a certificatelor de finalizare a cursului care ajută tinerii maghiari din Transcarpatia să-și găsească un loc de muncă a avut loc la Școala Tehnică Profesională Deri Miksha.

În special, au fost acordate 69 de diplome absolvenților cursurilor organizate la Centrul de Formare Profesională din satul Velyka Dobron din Transcarpatia. Elevii au avut ocazia să stăpânească profesiile de electrician, bucătar, coafor, cosmetician, mecanic auto și sudor.

Centrul de formare profesională, unde se țin cursuri în limba maghiară, funcționează în Velyka Dobroni din 2019. A fost înființat pe baza Institutului Maghiar Transcarpatic împreună cu Centrul de Formare Profesională din Matesalka și Școala Profesională de Agricultură «Laszlo Baros».
La ceremonie a participat Catalin Sili, secretarul de stat al primului ministru al Ungariei. În discursul său, ea a subliniat, că obiectivul principal al cursurilor este de a sprijini tinerii maghiari din Transcarpatia, astfel încât tinerii să rămână acasă și să își păstreze identitatea.
Centrele similare de formare profesională pentru ungurii din Transcarpatia, cu sprijinul Ungariei, sunt planificate să se deschidă în alte zone ale regiunii.  Sursa: bucpress.eu

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.