Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum e cu noul RECORD al infectărilor cu COVID-19. Care e amănuntul CAPITAL din spatele raportării

teste

O undă de șoc a fost lansată azi de Grupul de Comunicare Strategică (GSC). La Bilanțul Zilnic cu privire la situația infectărilor/victimelor de la ora 13.00 au fost anunțate 555 noi cazuri de infecții cu COVID-19 în România.

Vezi și: Zeci de răniți în urma protestelor VIOLENTE de la Belgrad față de restricțiile antipandemie: polițiștii, intervenție în forță

Un record anunțat de la începutul crizei noului tip de coronavirus pe teritoriul național. Precedentul record data din 11 aprilie a.c. și atunci au fost raportate 523 de cazuri de infecții.

Dar oare e așa un mare record? Dacă ne uităm și la numărul de teste care au fost făcute în acele zile observăm o situație interesantă. Pe 11 aprilie au fost raportate 523 de cazuri la un număr de 3.500 de teste efectuate. În 8 iulie au fost raportate 555 de noi cazuri la un număr de 13.147 de teste.

Concluzia e una singură – Cu cât testezi mai mult cu atât sunt și mai multe cazuri de infecții. La un număr mic de teste avem număr mic de infecții, iar la număr crescut de teste avem un număr mai mare de infecții.

De remarcat de asemenea că la acest număr crescut de noi infecții România a fost pusă pe lista neagră în mai multe state europene și nu numai. Cetățenii români nu mai au voie să meargă în acele state... sau dacă se permite acest lucru atunci condițiile impuse sunt drastice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.