Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum e folosita Posta Romana in campania negativa

posta

In plina campanie electorala, orice mijloc de transmitere a mesajelor candidatilor este binevenit, cu atat mai mult cu cat acestea pot ajunge la publicul tinta intr-o forma destinata exclusiv acestuia. Astfel PSD (n.r. desi neasumat) a demarat o campanie negativa adresata pensionarilor cu ajutorul Postei Romane.

Pensionarii primesc alaturi de talonul de pensie o brosura potrivit careia Klaus Iohannis urmareste sa taie pensiile, argumentul fiind cateva citate chiar din Klaus Iohannis, dar si asocierea sa cu liderii PDL si chiar cu Traian Basescu. Astfel mesajul este croit special pentru pensionari, pe o tema care este de mare interes pentru ei. Iar mesajul ajunge in mana lor fix alaturi de pensie, nu numai pentru a asigura transmiterea lui ci si pentru a ii mari impactul.

Senatorul PNL Varujan Vosganian scrie pe blogul sau despre aceasta campanie negativa si despre efetele sale. El da exemplul unui prieten de-al sau asupra caruia campania ar fi avut un efect contrar celui intentionat. Mesajul care sustine ca Iohannis va taia pensiile pare sa il fi convins pe prietenul senatorului PNL sa voteze tocmai cu Iohannis fiind "indignat de astfel de practici".

content-image

"Mă sună un bun prieten de-al meu, mare prozator şi pensionar. Îmi povesteşte cum, deschizând plicul în care se afla talonul său de pensie, trimis prin Poşta Română, a găsit capsat de talon o foaie care îl avertiza că dacă va ajunge Klaus Johannis preşedinte, va purcede la tăiatul pensiilor.

Prietenul meu nu este doar scriitor, ci e şi cititor. Adică e suficient de bine informat ca să fi aflat de decizia Curţii Constituţionale din 2010 care interzice tăierea pensiilor. În plus, nu auzise de nicăieri, aşadar nici din gura lui Johannis, că acesta ar intenţiona să taie pensiile. Mi-a exprimat indignarea lui în faţa unor astfel de practici pe care le-a pus numaidecât pe seama PSD-ului. M-a rugat să-i transmit lui Klaus Johannis că, dacă până atunci nu voia să meargă la vot, s-a hotărât să meargă şi să voteze cu el", explica Vosganian.

Senatorul critica la randul sau aceste practici, dand exemplul Iasului in care campaniile negative sunt in plina desfasurare.

"Venind azi în colegiu aflu că pentru colegii mei de aici, din Iaşi, nici măcar nu e o noutate. Astfel de fluturaşi zboară voios pe la porţile oamenilor. Vestea bună e, deci, că bunul meu prieten s-a hotărât să voteze cu Johannis. Nu ştiu care e vestea proastă, dar cei care trimit astfel de mesaje contează pe faptul că unii români sunt în stare să creadă orice, mai ales când sunt ameninţaţi straşnic (ca în cazul de faţă) sau minţiţi frumos (de aceiaşi)", a mai spus Vosganian.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.