Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum e mai bine sa muti mobila? Intreaga sau dezmembrata?

SOMA social
mobila mutari

Procesul de mutare dintr-o locuinta in alta sau dintr-un birou in altul poate sa fie unul destul de anevoios, mai ales daca este vorba despre mutari internationale. De la aranjarea tuturor pieselor fragile pana la gasirea celor mai bune solutii pentru transport mobila, fiecare detaliu conteaza si poate sa contribuie la eficienta finala a mutarii.

Statisticile arata ca problemele majore ale unei mutai apar atunci cand vine vorba despre transportul mobilierului. Cei care decid sa ia mobilierul din vechea locuinta pentru a se bucura de el si in noul spatiu, se lovesc de o serie de situatii:

  • Mobilierul este mult prea voluminos, asadar nu incape pe usa;
  • Greutatea pieselor este foarte mare, ceea ce duce la probleme cu spatele;
  • Este nevoie de o masina suficient de mare pentru a putea transporta in siguranta anumite piese.

Pe baza experientei date de cateva sute de transporturi nationale si mutari internationale, cei de la moveout.ro au analizat problema transportului de mobilier si au incercat sa raspunda la o intrebare de care se lovesc toti cei care se muta:

Este mai bine sa muti mobila intreaga sau dezmembrata?

Cei care aleg sa isi mute mobila in regim propriu prefera sa o transporte intreaga, in asa fel incat sa evite timpul pierdut cu demontatul si demontatul. O astfel de solutie insa, poate sa fie foarte riscanta atat pentru sanatatea celor cara, cat si pentru mobilierul mutat. Daca nu se transporta cu atentie acesta poate sa fie zgariat sau chiar distrus.

Ideea transportului piesa cu piesa este mult mai atractiv, insa si acesta poate sa insemne o pierdere foarte mare de timp. In plus, dezmembratul este intotdeauna foarte usor, insa montajul se poate dovedi aproape imposibil, mai ales daca este vorba despre mobilier vechi si masiv.

Nu exista, asadar, un raspuns foarte bine conturat. Unele piese pot fi mutate intregi, atata vreme cat incap pe usa, in timp ce altele trebuie sa fie demontate. Inainte de orice actiune este bine sa se masoare toate usile (de la casa veche, de la casa noua si de la lift), in asa fel incat sa nu exista niciun risc.

Pentru eficienta cat mai mare in procesul de mutare, specialistii recomanda angajarea unei firme care se ocupa de mutari. In felul acesta rezultatele vor fi cele dorite, fara pierdere de timp, de nervi si de energie. Chiar daca o astfel de solutie pare mai costisitoare, la sfarsitul mutarii se poate ajunge la concluzia ca este chiar economica, deoarece o firma buna de mutari poate sa vina la pachet cu toate elementele necesare unei actiuni complete.

Cum trebuie aleasa firma de mutari?

Exista cateva elemente esentiale care trebuie sa fie urmarite:

  • Asigurarea pentru piesele ce urmeaza sa fie mutate;
  • Experienta;
  • Capacitatea de a face o cotatie de pret fixa, care sa nu atraga cheltuieli ulterioare;
  • Flexibilitatea. In principiu, o astfel de firma ar trebui sa gaseasca o solutie corecta indiferent de problemele pe care le intampina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.