Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum era Guvernul să fure spiritul Crăciunului. Povestea 'interzicerii' serbărilor

grinch

În ultimele zile, pe reţelele de socializare a circulat un mesaj atribuit Ministerului Educaţiei, în care se menţiona că grădiniţele nu mai au voie să organizeze serbări de Crăciun. După mii de reacţii de revoltă, reprezentanţii ministerului au explicat, pentru stiripesurse.ro, că este vorba despre o regretabilă confuzie.

"În videoconferința din data de 15.09.2016, doamna inspector general MENCȘ, Viorica Preda a făcut următoarele precizări privind activitatea grădiniţelor: nu se vor mai organiza serbări cu copiii decât, eventual, la sfârşitul anului şcolar ; se vor găsi alte modalităţi de întâlnire cu părinţii (excursii, plimbări, activităţi demonstrative, proiecte, etc. la care aceștia pot participa)", se precizează în mesajul publicat pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt.

Vezi şi: Relaţie explozivă între PMP şi UNPR. Băsescu, lăsat cu ochii în soare/ INTERVIU

Contactată de stiripesurse.ro, Mirabela Amarandei, purtător de cuvânt al Ministerului Educaţiei, a declarat că, după o discuţie cu inspectorul Viorica Preda, s-a constatat că ideea mesajului era exact pe dos: grădiniţele sunt încurajate să organizeze mai multe evenimente la care să participe şi părinţii, pe lângă serbări.

"E o comunicare nefericită a Inspectoratului Şcolar Olt. Nu s-a pus niciun moment problema interzicerii sebărilor şcolare, atât în preajma Crăciunului, cât şi a altor evenimente. Din contră. În 15 septembrie a fost o videoconferinţă la care a participat inspectorul general pentru învăţământ preşcolar, doamna Preda, şi toţi ceilalţi inspectori pentru învăţământ preşcolar din judeţe şi sectoarele Bucureştiului. De altfel, acest lucru se întâmplă la începutul fiecărui an şcolar. Ei bine, una dintre temele de discuţie a fost timpul pe care copiii îl petrec împreună cu părinţii. Declaraţia doamnei Preda e aceea că pe lângă serbările şcolare care se pot organiza cu diferite ocazii, grădiniţele, educatorii să încerce să organizeze şi alte tipuri de activităţi care să aducă împreună, în spaţiul grădiniţei, şi nu doar acolo, copiii şi părinţii. Din păcate, această declaraţie a fost interpretată greşit şi a ajuns la unităţile de învăţământ din Olt", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.